Ekonomija

Nastavak uspješne saradnje Glavnog grada i Telekoma

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković razgovarao je danas sa izvršnom direktoricom Crnogorskog Telekoma Dinom Cibulskajom o budućim zajedničkim aktivnostima i projektima gradske uprave i kompanije Telekom.

Vuković je tokom sastanka istakao da je Glavni grad zainteresovan za saradnju sa kompanijom Telekom na svim projektima koji doprinose razvoju grada i većem kvalitetu života građana, posebno kada su u pitanju projekti koji se tiču očuvanja životne sredine i implementacije Smart city rješenja.

Gradonačelnik je gostima predstavio planirane projekte gradske uprave u sklopu kojih bi Telekom kao društeveno odgovorna kompanija mogla da bude partner Glavnom gradu, naglašavajući da će u narednom periodu intenzivirati saradnju u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti.

“Želja Telekoma je da, kroz zajedničke aktivnosti sa Glavnim gradom, Podgorica dobije titulu pametnog grada, i na taj način se upiše na evropsku mapu gradova koji svojim stanovnicima omogućavaju da u praksi osjete prednosti digitalnog društva. Nastavićemo i u budućnosti da sarađujemo sa Glavnim gradom jer Telekom kao dio Dojče Telekom grupe posjeduje napredna pametna rješenja, standarde i ekspertizu za transformaciju Podgorice u evropski pametni grad”, saopštila je Dina Cibulskaja, izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma.

Telekom i Glavni grad Podgorica do sada su implementirali pametni parking i pametni sistem za monitoring kvaliteta vazduha i nivoa buke, pa su novi projekti o kojima je na sastanku bilo riječi prirodan nastavak dobre i uspješne saradnje, poručuju iz ove kompanije.

Send this to a friend