Ekonomija

Nastaviti dobru saradnju Centra za socijalni rad i ZZZCG sa Opštinom Tuzi

Saradnja sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, odnosno Centrom za socijalni rad i Zavodom za zapošljavanje je kvalitetna i treba je unaprijediti kako bi se poboljšale socijalne prilike u opštini, kazao je prvi čovjek Tuzi Nik Đeljošaj, tokom radne posjete ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Purišić je poželio rukovodstvu najmlađe crnogorske opštine uspješan rad.

“Na sastanku je bilo riječi o modelima saradnje državnih i opštinskih organa i ustanova u pružanju podrške građanima novoosnovane Opštine Tuzi, koji su u stanju socijalne potrebe”, ističe se u saopštenju.

Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i nadležni opštinski organi dodatno unaprijede saradnju na prepoznavanju potreba najsiromašnijih građana, koji zbog raznih okolnosti nemaju pristup socijalnim fondovima i uslugama.

“Postoji i potreba da se, kroz saradnju, sredstva iz budžeta Opštine i nadležnog resora, namijenjena za materijalna davanja iz oblasti socijalne i dječje zaštite, usmjeravaju onima kojima su najpotrebnija”, dodaje se u saopštenju.

Dogovorena je i saradnja kako bi se dodatno prezentovali programi koje je država obezbijedila za podsticaj zapošljavanja nezaposlenih.

“Istaknuta je potreba da se u ovoj opštini stvore adekvatni prostorni i drugi uslovi za rad Centra za socijalni rad, Biroa rada, Fonda PIO, Fonda zdravstva, dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i dnevnog boravka za stare”, navodi se u saopštenju.

Purišić je posjetio i Centar za socijalni rad, odnosno područnu jedinicu za Opštinu Tuzi i kancelarije ZZZCG, te razgovarao sa direktoricom Centra Anom Stijepović i direktorom područne jedinice Markom Ljuljđurajem i šefom kancelarije biroa rada Valentinom Camajem.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Karabusko polje
Gost
Karabusko polje

A štaćeš moj Purišiću sa ovim šovinistom od Djeljošaja

Tuški meraklija
Gost
Tuški meraklija

A sa kim saradnju

Send this to a friend