Ekonomija

Nastavlja podršku: TIKA u CG realizovala skoro 300 projekata

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović primio je danas koordinatora turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori Ahmeta Altuna, gdje su razmijenili mišljenja o razvojnim projektima koje je TIKA tokom prethodnih godina realizovala u našoj zemlji, kao i o daljim potrebama i mogućnostima saradnje.

Altun je istakao da je Agencija od 2007. u Crnoj Gori realizovala skoro 300 projekata vrijednih oko 20 miliona eura i da će u narednom periodu nastaviti s podrškom u oblastima gdje za to postoji potreba i obostrani interes.

Pejović je prenio zadovoljsto dosadašnjom saradnjom i podrškom Tike u realizaciji važnih infrastrukturnih projekta i izgradnji i unapređenju objekata, posebno u oblasti školstva i zdravstva koje su od značaja za unapređenje života i rada crnogorskih građana.

Na toj liniji, sagovornici su razgovarali o planovima za adaptaciju prostornih kapaciteta i opremanje zgrade Ministarstva evropskih poslova i dogovorili konkretne korake u realizaciji tog projekta.

Send this to a friend