Ekonomija

Neophodne investicije u proizvodne energetske kapacitete CG i Albanije

Investicije u proizvodne energetske kapacitete Crne Gore i Albanije su neophodne, imajući u vidu činjenicu da se proizvodnja električne energije u dvjema državama dominantno bazira na hidrološkim proizvodnim kapacitetima, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra infrastrukture i energetike Republike Albanije Damiana Gjiknurija.

Tokom današnjeg sastanka ministarka Sekulić i ministar Gjiknuri najviše pažnje posvetili su diskusiji o energetskom sektoru dvije zemlje.

„U cilju obezbjeđivanja kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom, neophodno je obezbijediti diversifikaciju izvora električne energije“, saopšteno je tokom sastanka

Takođe, dva ministra su izrazila spremnost u pružanju dalje podrške projektu Jonsko-jadranskog gasovoda (IAP), koji bi bio od velikog značaja ne samo za Crnu Goru i Albaniju, već i za sve zemlje regiona.

Povod posjete albanske delegacije na čelu sa ministrom Gjiknurijem Crnoj Gori je otvaranje zajedničke željezničke stanice u gradskoj opštini Tuzi u Podgorici.

A.G.

Send this to a friend