Ekonomija

Nikad više letova ka Crnoj Gori

Pred Aerodromima Crne Gore su najizazovniji mjeseci, jer prema najavama koje imamo, svi rekordi će biti porušeni kada je u pitanju promet putnika i aviona. Samo preko Aerodroma Tivat naša država će ove sezone biti povezana sa 44 destinacije, a preko podgoričkog sa 36, kazao je u intevjuu Vikend novinama izvršni direktor ovog preduzeća Danilo Orlandić.

“Iako je 2017. visoko podigla ljestvicu standarda, u ovoj godini i prošlogodišnji rekordi se ruše. Naime, do prije koji dan na oba crnogorska aerodroma opsluženo je preko 270.000 putnika, gotovo 45.000 više nego u istom periodu prošle godine. Pred nama su najizazovniji mjeseci, jer prema najavama koje imamo, svi rekordi će biti porušeni kada je u pitanju promet putnika i aviona. Kažem izazovni prije svega zbog naših kapaciteta, ali vjerujem da ćemo svi zajedno, od prvog do posljednjeg radnika, uspješno odgovoriti tim izazovima”, kazao je Orlandić VN.

Prema dosadašnjim najavama, kako je objasnio, samo preko Aerodroma Tivat Crna Gora će biti povezana sa 44 destinacije, preko podgoričkog sa 36.

“Ono što me zaista raduje je da smo u velikoj mjeri otvorili tržište Zapadne Evrope i Skandinavije. Na primjer, iz četiri francuska grada će avioni slijetati samo na tivatski aerodrom, povezanost sa Njemačkom je takođe poboljšana, te ćemo tako imati liniju za šest gradova te zemlje. Poljsko tržište je isto znatno otvorenije. Izuzetno nam je važna saradnja sa TUI o čijem je renomeu na svjetskom nivou suvišno pričati. Tokom ljetnjih mjeseci oni očekuju da dovedu oko 50.000 turista samo u Podgoricu. Sudeći prema planu letjenja i broju linija, tokom ljetnjih mjeseci ponovo će najprometnije biti na linijima sa tržišta Rusije, ali recimo ove godine ćemo imati i direktnu vezu iz šest ukrajinskih gradova”, kazao je Orlandić.

Ova godina će biti specifična i po tome što će Aerodrom Podgorica za vrijeme ljetnje sezone imati dan u sedmici u kojem će imati čak i više letova nego tivatski aerodrom, a to je preko 45 letova. Ukupno govoreći, prema procjenama u 2018.  biće opsluženo oko 2.450.000 putnika na oba aerodroma, dakle više od 250.000 nego prošle godine.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dušan
Gost
Dušan

Bravo!
Takodje nikad vise brodova, Svetih Stefana..

Filipa
Gost
Filipa

Vise je vrijeme da imamo direktne letove za Podgoricu i Tivat. Jat je ojadio ljude sa strane koji su mijenjali let na Surcin a onda pocinje maltretiranje sa prtljagom, do Bg imas pravo 30 kg a onda ,,unutrasnjost,, 20kg a ,,ljubazna, sluzbenica kaze vi meni za ,,Kafu,, ili plati 10 kg viska, Pljacka !i jos te uci da novac D… Više »

Zanjo
Gost
Zanjo

Znači sližu masovno da glasaju Mla. Cijena se zna, 50 eura za glas i 250 eura za povratnu kartu za ove iz NJemačke, to nije nikakva tajna. Pobjegli su od Milove diktature u Njemačku, a sada dolaze da ga nama izglasaju i zaprže nam čorbu. Iz kojih crnih fondova se to plaća?

MaKa
Gost
MaKa

Koliko vidim rijec je o najavama aviosaobracaja za ljetnju sezonu. Lijepo je nazvati stvari svojim imenom. Steta sto to u CG znaci “kuditi” sve sto je pozitivno.

Posmatram te
Gost
Posmatram te

Naslov vam je dvosmislen: “nikad više” me uplaši, pomislih da smo ostali bez MA

Vase ime
Gost
Vase ime

Konacno nesto dobro. Samo, nemojte kao i vazda, sve vise posla i para, a Aerodromi u sve vecem gubitku i deficitu, jer nije logicno 🙂

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Logicno je, drzavna preduzeca su krave muzare, a teladi sto ostane.

MaKa
Gost
MaKa

Aerodromi Crne Gore nijesu nikada bili u gubitku?! 🙄

Send this to a friend