Ekonomija

Nikola Divanović član Odbora direktora Monte puta

Divanović

Vlada Crne Gore je u okviru kadrovskih pitanja dala saglasnost da se za izvršnog direktora „Monte put“ d.o.o. Podgorica, imenenuje Jonuza Mujevića, dosadašnji izvršni direktor ovog društva, dok je za člana Odbora direktora imenovan Nikola Divanović, umjesto Aleksandra Žurića koji je razriješen.

Za direktora Poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar-Boljare, „Monte put“ d.o.o. Podgorica imenovan je Goran Vujović, dosadašnji direktor ove poslovne jedinice.

Za vršioca dužnosti direktorice Kliničkog centra Crne Gore određena je dr Danijela Đurović – Raonić, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci. Dosadašnji direktor Dr Jevto Eraković razriješen je dužnosti na lični zahtjev.

Producent Zoran Živković imenovan je za predsjednika Savjeta Javne ustanove Filmski centar Crne Gore. Vlada je donijela odluku da se za generalnu direktoricu Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture, postavi Dragica Milić, a za generalnu direktoricu Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture Dobrila Vlahović, dosadašnje v.d. generalnih direktorica ovih direktorata.

Za direktora Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, imenovan je Drago Spaić, dosadašnji v.d. direktora ovog zavoda, a za generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, postavljen je Ismet Latić, dosadašnji v.d. generalnog direktora ovog direktorata.

Vlada je dala saglasnost da se za glavnu tržišnu inspektorku u Upravi za inspekcijske poslove – Sektoru za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke – Odsjeku za tržišnu inspekciju, postavi Marina Radulović.

Imenovana je Komisija za implementaciju i monitoring Programske linije za podsticaj proizvodnih procesa za 2020. godinu u sastavu: Ljiljana Belada, Ministarstvo ekonomije, predsjednica; Ivana Zečević, Ministarstvo ekonomije, članica, Marko Lubarda, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, član i Marko Backović, Ministarstvo ekonomije, sekretar.

Na lični zahtjev razriješeni su dužnosti savjetnik potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Amer Nokić i državni sekretari: u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović, Ministarstvu održivog razvoja i turizma Dragana Čenić, Ministarstvu javne uprave Goran Jovetić Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić i Ministarstvu ekonomije Nikola Vujović i Milan Srzentić.

Donijeta su rješenja o prestanku mandata na lični zahtjev: Prof. dr Vesni Miranović, generalnoj direktorici Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i razvoj ljudskih resursa u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja; dr Miru Kneževiću, generalnom direktoru Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja; Draganu Darmanoviću (sa 2. novembrom), generalnom direktoru Direktorata državnog trezora u Ministarstvu finansija; Marku Raduloviću, generalnom direktoru Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije; Ratki Strugar, generalnoj direktorici Direktorata za elektronske komunikacije, poštansku djelatnost i radio – spektar u Ministarstvu ekonomije i Dr Safetu Koraću, generalnom direktoru Direktorata za strateško-razvojne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djordano
Gost
Djordano

Svi ovi što se sad biraju u tehničkom mandatu, dobro je da su javno objavljeni, tako su se legitimisali novoj vlasti da ih prve smijeni.

Milos
Gost
Milos

Blagos blagos

Kokot
Gost
Kokot

Smeđa kosa na talase predsjednika našeg krase 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Bnjj
Gost
Bnjj

Partitokratija uništava Cg, zato imamo 200e300e plate

Nikad više 2019
Gost
Nikad više 2019

Zoran Živkovic..ahahahaha,kakva persona

Max
Gost
Max

Dugo će vam trajati hahahjahahah

Eto tako
Gost
Eto tako

Uhljebio se.

Domovina
Gost
Domovina

Majko Crna Goro, dali je ovo moguće. Zašto nam ovo radiš ?

Tristan
Gost
Tristan

Da živite bolje 😂

Nova Boka
Gost
Nova Boka

Mujevicu mandat istice u martu, ali da se ugrabi sad,ako bude razrijesen da uzme otpremninu od 24 plaće, ili 50 tisuća. To je sva suština!

Iosei
Gost
Iosei

Da se uzme jos jedna platica, zauvar je.

free samples
Gost
free samples

sta hocete botine ima covjek reference iz Budve…malo li je biti gradonacelnik metropole turizma……………..dva mjeseca 🙂

E ej
Gost
E ej

Ja cuh o njmu “sve najljepse” i to od njegovih rodjaka.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oh, ne boj se. Ali Filmski centar Crne Gore, šta sve neće izmisliti

131313
Gost
131313

Како се ухлебљују пред фајронт.

Zumbar
Gost
Zumbar

Ne razumijemo monglosko pismo.Živimo na Mediteranu,samo da te podsjetim.A to što misliš da će sad srbizacija krenut to si loše spavao ili slabo jeo.

Ha ha
Gost
Ha ha

Bolje založi ti nešto Zumbare, kakav vakat dolazi

PraviCG
Gost
PraviCG

Zumbar,sve si rekao u komentaru a sad molim te ugasi internet i pravac u skolu..ne valja prvi dan kasnit 🙂

Send this to a friend