Ekonomija

Nikolić: Podmetanja i manipulacije oko aerodroma svojstvene SDP-u

Nikolić

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić smatra da su tvrdnje portparola SDP-a Mirka Stanića u kojima izjednačava prodaju i koncesiju Aerodroma Crne Gore pokazatelj da neznanje i dalje stanuje u SDP-u.

“Izjava portparola SDP-a Mirka Stanića u kojoj izjednačava prodaju i koncesiju Aerodroma Crne Gore pokazatelj je da neznanje i dalje stanuje u SDP-u, baš kao i prije par godina, kada u ovoj partiji nijesu razaznavali razliku između prodaje i dugoročnog zakupa. Portparol SDP-a prećutkuje da su 20 godina kadrovi njegove stranke upravljali Aerodromima, i to tako kao da su im u nasljedstvo ostavljeni. A kako su gazdovali ovim javnim preduzećem i kakvu su viziju razvoja imali, najbolje svjedoči stanje u kojem su ga ostavili, koje je bilo takvo da je ova Vlada morala interventno da reaguje u cilju proširivanja kapaciteta aerodroma u Tivtu i Podgorici”, naveo je Nikolić.

Stanić je, podsjetimo, juče za CdM kazao da je najava ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da Vlada planira da u zakup na 25 do 30 godina da aerodrome neozbiljna i štetna po ekonomske interese države Crne Gore, što iz SDP-a smatraju manipulacijom i podmetanjima.

<<<Stanić: Koncesije samo uvod u prodaju aerodroma, to DPS odavno želi <<<

Nikolić ističe da je decenijama SDP imala ministre saobraćaja u Vladi, a u trenutku prelaska u opoziciju i ministra finansija, pa ipak, sem verbalnih tirada i to iz opozicionog statusa, “ne vidjesmo nikakve SDP- ove investiciono-razvojne zamahe na aerodromima, a ni drugdje.”

“Na sreću građana, za razliku od tog perioda, kada je SDP direktno blokirala više stotina miliona eura ulaganja u Crnu Goru, i otvaranje stotina novih radnih mjesta, a javna preduzeća koristio za partijska zapošljavanja i finansijsku eksploataciju, danas ova partija nema kapacitet a ni uslove za tako štetno djelovanje u odnosu na ekonomske interese Crne Gore. Tek ponegdje, kao u opštinama gdje su sa ideološkim protivnicima ušli u vlast, kako bi se domogli javnih preduzeća poput Luke Kotor, primjenjuju svoj uhodani destruktivni model svojatanja i zloupotrebe javnih resursa, i naravno stvaranja gubitaka koje građani treba da pokrivaju”, dodao je Nikolić.

Prema njegovim riječima srećom, birači su im na izborima, a naročito na posljednjim u Podgorici, jasno stavili do znanja šta misle o njihovoj politici, kalkulantstvu i konvertitstvu.

“Koliko je plodotvorno odsustvo SDP-a iz kreiranja državne politike najbolje govore ekonomski pokazatelji ove Vlade- prvi put poslije 2008. godine ostvarili smo suficit tekuće potrošnje, i to u iznosu od preko 20 miliona eura, ostvarili smo rast od 4,3 odsto u prošloj i 4,5 odsto u prvom kvartalu ove godine, a do 2021.godine ostvarićemo i ukupan budžetski suficit i smanjiti nivo javnog duga na 60,5 odsto, dok će prihodi od turizma ove godine premašiti iznos od milijardu eura. I za kraj, zbog crnogorske javnosti da ponovimo još jednom: crnogorski aerodormi ostaće državni, ali infrastrukturno i poslovno znatno unapređeni jer je puna valorizacija aerodroma, uz gradnju preostalih dionica autoputa Bar-Boljare i Jadransko-jonske autoceste, preduslov daljeg razvoja i povezivanja Crne Gore, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KLM
Gost
KLM

Na srecu gradjana veli ovaj momak

Zoran
Gost
Zoran

Sto komentarisete izjave propale sdp partije.

Dragan
Gost
Dragan

Nakon ovoliko nameta na budžet građana od sad glasam za SDP.

Jovana
Gost
Jovana

Podrška za SDP.

Stefan
Gost
Stefan

Vazda je SDP u pravu, ono što su govorili prije 4 godine sad ispada istina.

Realni pg
Gost
Realni pg

Tacno je ovo za SDP,ali je tacno i da je neka vrsta prodaje.Neko je od buducih Marovica,Radjenovica izracunao da bi mogao biti dobar par miliona od ovoga posla.U najgoroj varijanti dobice godinu,dvije zatvora,a pare ostaju u dzepu.Ni Porto Mn nije kao prodat,nego je neka vrsta koncesije.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Lijepog li momka

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

MOZE LI SE STO UCINIT NA DRZAVNOM NIVOU DA OVAJ SDP NE DOBIJE NIKAKAV RESOR,STO GOD DOBIJU TO UNISTE!
RANKOV SINDROM JE OSTAO U NJIMA,TU LIJEKA NEMA!

Send this to a friend