Ekonomija

Nikšić može da ponudi dobru radnu snagu i po kvalitetu i po kvantitetu

Više od dvadeset poslodavaca iz primorskih opština, ali i brojni lokalni poslodavci, iskoristili su još jednu mogućnost da se predstave i povežu sa nezaposlenim iz Nikšića, zainteresovanim za rad na sezonskim poslovima.

Naime, javnu kampanju “Zaposlimo domaće – Da Crna Gora radi” Ministarstvo rada i socijalng staranja Crne Gore i Zavod za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnim upravama, započeli su prošle sedmice i nastavili danas u gradu pod Trebjesom.

Načelnica u Odsjeku za rad s poslodavcima Sonja Ivanović kaže da su sajmovi poseban kanal komunikacije i vjeruje da će i nezaposleni i poslodavci pronaći zajednički interes.

“Nakon Berana, Bijelog Polja i Pljevalja, nosimo dobre utiske svih učesnika u ovom procesu. I danas nam je ambicija da se na jednom mjestu, u neposrednom kontaktu, sretnu ponuda i tražnja na tržišu rada odnosno da povežemo poslodavce sa tražiocima zaposlenja i ohrabrimo ih da istraju u namjeri da ove godine zaposljavaju domaće radnike.  Smatram da Nikšić može da ponudi dobru radnu snagu i po kvalitetu i po kvantitetu. Oni su to svih ovih godina i dokazali”, poručila je Ivanović.

Na evidenciji nezaposlenih u Područnoj jedinici Nikšić (za opštine Šavnik i Plužine)  nalazi se 3.921 lice. Registrovana stopa nezaposlenosti iznosi 14% i manja je od državnog prosjeka.

“Tržište rada nećemo zatvarati, to nije naš cilj, ali ćemo učiniti sve da poslovi u Crnoj Gori budu ponuđeni najprije domaćim radnicima. Kroz devizu ekonomskog patriotizma Kupujmo domaće, nastavljamo aktivnosti i u tom duhu afirmišemo kampanju Zaposlimo domaće. Izazova je, kao što sam rekla dosta, pa neka Crna Gora radi – Zaposlimo domaće”,  zaključila je Ivanović.

Zajednička kampanja “Zaposlimo domaće – Da Crna Gora radi” biće nastavljena i sjutra. Naime, u zgradi Skupštine Glavnog grada nezaposleni će od 12 sati imati priliku da se predstave, ali i da dobiju informacije o slobodnim radnim mjestima odnosno da pokušaju svojim kvalifikacijama, radnim iskustvom, znanjima i vještinama da zavrijede pažnju poslodavaca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Onogost city.

Bokelj
Gost
Bokelj

I Herceg Novi ima da ponudi radnu snagu za portonovi al se zaposljavaju samo podgoricani !!! U marinu primili osoblje koje nisu mora vidjeli .

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kako love zrtve po ruralnim krajevima cg.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje im je radit u Hr za duplo veće plate neka prate Hr sajtove za zapošljavanje nego kod Radulovica i družine da rade ili u Budvansku rivijeru bez slobodnog dana sa korumpiranom ispekcijom rada

Ⓜⓐⓡⓚⓞ
Gost
Ⓜⓐⓡⓚⓞ

Kakve su plate u HR?

Jack
Gost
Jack

Moze kako ne moze..

Send this to a friend