Ekonomija

Nikšić svojim penzionerima uplaćuje 3.000 eura jednokratne podrške

Sa sastanka

Opština Nikšić uplatiće 3.000 eura Udruženju penzionera Nikšića, kao jednokratan vid podrške, saopšteno je na sastanku predsjednika Milutina Simovića i predstavnika penzionera.

Simović je istakao da oko 200 penzionera u Nikšiću nema riješeno stambeno pitanje, od kojih su mnogi godinama uplaćivali sredstva u stambene fondove.

“Opština Nikšić je odlučna da obezbijedi zemljište, i kao suinvestitor oslobodi plaćanja komunalija, a da se očekuje od nadležnog ministarstva i Fonda PIO da obezbijede dosadašnji nivo podrške”, rekao je Simović .

Na sastanku je istaknuto da će aktivnosti na unapređenju života za penzionere moraju biti nastavljene i u narednom periodu.

“Za rješavanje stambenih problema penzionera, Opština Nikšić imala je puno razumijevanje, i proteklih godina je pomagala Udruženju u rješavanju ovog značajnog pitanja, u saradnji sa Vladom Crne Gore i Fondom PIO. U tu svrhu izgrađene su dvije stambene zgrade sa 160 stanova, gdje je Opština Nikšić obezbijedila zemljište vrijednosti 200.000 eura i oslobodila plaćanja komunalija u iznosu od 320.000 eura”, naveo je Simović, dodajući da je Opština Nikšić imala ulešće i u vidu izrade projekta, tehničke dokumentacije i nadzora, čija je vrijednost oko 200.000 eura.

Sve to je, kako je objasnio,  doprinijelo da u krajnjem cijena kvadrata u novogradnji iznosi 310 eura po kvadratu , što je bila najpovoljnija cijena na teritoriji Crne Gore.

Predsjednik Udruženja penzionera Nikšić Ivan Krsmanović kao i ostali prisutni penzioneri zahvalili su Predsjedniku na posjeti, kao i iskazanoj namjeri da lokalna uprava obezbijedi značajnu podršku za rješavanje stambenih pitanja penzionera.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MiodragPG
Gost
MiodragPG

Simoviću, koliko u CG ima penzionera koji nisu stambeni zbrinuti? Šta je ste DPS i ti učinili za njih u proteklih 30 godina.
Sram vas bilo. Sada ste se sjetili ojađenog naroda kada ste izgubili izbore.
Pamti Nikšić i neće vam zaboraviti bahatost, kriminal, lopovluk, avione, kamione, ubistva, majbahe….
Da je vječna CG, ali bez vas i vaše vlasti.

Laura
Gost
Laura

Ne uplacuje penzionerima pojedinacno kao sto se iz naslova moze protumaciti nego udruzenju penzionera.Ne dezinformisite narod

Send this to a friend