Ekonomija

Nikšićka firma Estej koristi grant ZZZ, zaposleno šest osoba sa invaliditetom

Grant  Zavoda za zapošljavanje, vrijedan oko 60.000 eura, dobila je firma “Estej” iz Nikšića, za projekat “Nova radna mjesta veće šanse za zapošljavanje osoba sa invaliditetom”.

“U ovom projektu zapošljavamo šest lica. Projekat traje godinu. Prva četiri mjeseca oni će proći obuku vezanu za upoznavanje rada na računaru, nakon toga sedam mjeseci osposobljavamo četiri osobe koje ostaju da rade do kraja projekta”,  kaže koordinator Boris Dragnić.

Cilj projekta, dodaje Dragnić, je povećanje kvalifikacija osoba sa invaliditetom, stvaranje uslova za njihovo zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta. Želimo, naglašava on, da skrenemo pažnju svim poslodavcima na benefite koji se dobijaju zapošljavanjem lica sa invaliditetom.

U toj firmi, već desetak godina, radi i Milovan Gojković.

“Radom sam stekao iskustvo. Bavimo se laserskim graviranjem, štampom, izradom suvenira, pečata i još mnogo toga. Najbitnije je da čovjek voli posao koji radi i da nađe neki smisao u tome”, poručuje Gojković i dodaje iako su klijenti zahtjevni, oni koji žele da rade mogu lako da savladaju posao.

Partner u projektu je Organizacija slijepih za Nikšić, Šavnik i Plužine.

Send this to a friend