Ekonomija

Njemački investicioni fond zainteresovan za Montenegro Airlines?

Premijer Duško Marković saopštio je danas da je za privatizaciju crnogorske avio nacionalne kompanije Montenegro Airlines zainteresovan jedan investicioni fond.

“Predstavnici tog fonda bili su kod mene”, kazao je kratko Marković ne želeći da iznosi više detalja.

Kako CdM nezvanično saznaje,  riječ je o njemačkom, privatnom investiciionom fondu 4K Invest, koji je postao većinski vlasnik slovenske avio kompanije Adria Airways.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković nedavno je saopštio da je jedna velika kompanija zainteresovana da kupi crnogorskog avio prevoznika Montenegro Airlines, ali nije otkrilo o kojoj kompaniji je riječ.

<<<Nurković tvrdi: Jedna velika kompanija hoće da kupi Montenegro Airlines<<<

Premijer Duško Marković krajem septembra je saopštio da se mora ići u valorizaciju Aerodroma CG, jer od toga zavisi cijela naša ekonomija.

“Pogledajte danas na šta liče naše piste… Naši aerodromi više liče na sletišta za punjenje goriva nego na resurs za dovođenje putnika. Nije ovo rasprodaja državnog resursa nego njegova valorizacija i to na najbolji način da država privatnim novcem dobija kapitalnu infrastrukturu koja donosi ozbiljne ekonomske benefite. Imamo interesovanje najvećih svjetskih kompanija koje se bave aerodromskim operacijama”, kazao je Marković.

<<<Marković: Mora se ići u valorizaciju Aerodroma, u oktobru sa potencijalnim kupcima MA<<<

Država zaštićena

Premijer Marković danas se osvrnuo i na izgradnju auto-puta i kašnjenju sa završetkom radova.

“Sve smo uradili da radovi ne kasne”, istakao je Marković koji je jasno poručio da, ukoliko kašnjenja bude, postoje definisani ugovorni penali. On je istakao da je država zaštićena ugovorom kada je riječ o najznačajnijem infrastruktirnom projektu u državi.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasiljevic
Gost
Vasiljevic

A bogami tesko da ce iko kupit dok se ne rasciste stvari tamo, cuh pricu da neka porodica Koljevic cijela radi tamo, otac stari, dva sina i snaha mu

Ilija
Gost
Ilija

I baba Koljevic radi

Ćotek
Gost
Ćotek

A onda će poštena država, poštenome investitoru pošteno da oprosti dug…. na grbači gradjana 😻😻😻

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Stjuardesa ti se ne udade. Jel bilo se.a na visinu. …………..

sjjuardesa
Gost
sjjuardesa

Privatizovati Montenegroerlajnz da bar dobije otkaz armija ovih koji ne znaju engkesku tamo gdje je engkeski obavezan a dovedeni su iz Godočelja, Gusinja, Plava i da idemo dalje

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ja sam da se sve provatizuje i proda strancima. Tako ćemo jedino prosperirati. 👍

Send this to a friend