Ekonomija

Njemačkim privrednicima predstavljeni investicioni potencijali Podgorice

Ivan Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, danas je u ime domaćina pozdravio Delegaciju “Germany Eastern Business” asocijacije koja je u posjeti Crnoj Gori.

Vuković je njemačkim privrednicima poželio dobrodošlicu u glavni grad Crne Gore, ističući da je ovo samo jedan u nizu od načina bližeg povezivanja između dvije zemlje.

On je njemačke privrednike upoznao sa investicionim potencijalima Podgorice i naglasio da gradska uprava ima ozbiljnu agendu kada su u pitanju projekti koji doprinose razvolju Podgorice i većem kvalitetu života građana.

Vuković je, kako navode iz Glavnog grada, saopštio da gradska uprva ima u planu realizaciju kapitalnih projekata iz oblasti putne infrastrukture, projekata iz oblasti zaštite životne sredine, novih sportskih sadržaja, kao i projekte u oblasti ekonomskog razvoja i podsticanja preduzetništva u Podgorici.

Njemački preduzetnici iskazali su zaiteresovanost za učešće u realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine, u prvom redu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, obnovljivih izvora energije i proizvodnje energije iz deponijeskog biogasa.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti efikasnijeg korišćenja IPA sredstava za podršku u realizaciji razvojnih projekta u crnogorskim opštinama.

Sastanaku koji je u EU info Centru organizovala Ambasada Njemačke u Crnoj Gori, pored delegacije njmačkih privrednika, prisustvovali su predsjednici opština: Dailovgrad Zorica Kovačević, Herceg Novi Stevan Katić, Nikšić Veselin Grbović, potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević, kao i predsjednik Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić.

Send this to a friend