Ekonomija

Nobelovac Kidland u posjeti Crnoj Gori

Guverner Centralne banke Crne Gore sa saradnicima sastao se sa profesorom Finom Kidlandom, dobitnikom Nobelove nagrade za ekonomiju.

Profesor Kidland boravi u posjeti Crnoj Gori, na poziv i u organizaciji Centralne banke Crne Gore.

Guverner Žugić je istakao da CBCG ima veliku čast da ugosti profesora Kidlanda, izuzetnog svjetskog ekonomistu i dobitnika Nobelove nagrade za doprinos teoriji dinamičke makroekonomije.

„Izučavajući kako promjene u ekonomskoj politici i tehnologiji utiču na razvoj poslovanja, profesor Kidland je dao ogroman doprinos, ne samo ekonomskoj teoriji, već i kreiranju ekonomske politike i reformama institucija u brojnim državama“, istakao je guverner Žugić.

Profesor Kidland zahvalio se na pozivu da posjeti Crnu Goru i izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da CBCG ima aktivnu društveno odgovornu ulogu.

U nastavku dana, Kidland će, u organizaciji CBCG i Ekonomskog fakulteta, održati predavanje na ovoj visokoškolskoj instituciji na temu „Ekonomska politika i uspon nacija“ (sala Mediteran, početak u 12:00 časova), a zatim posjetiti Muzej novca na Cetinju.

“Podržavajući ovakve i slične projekte koji otvaraju nove vidike i obogaćuju znanja, CBCG dokazuje svoje društveno odgovorno poslovanje”, navode iz CBCG.

1 Komentar na "Nobelovac Kidland u posjeti Crnoj Gori"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend