Ekonomija

Nobelovac Kidland u posjeti Crnoj Gori

Guverner Centralne banke Crne Gore sa saradnicima sastao se sa profesorom Finom Kidlandom, dobitnikom Nobelove nagrade za ekonomiju.

Profesor Kidland boravi u posjeti Crnoj Gori, na poziv i u organizaciji Centralne banke Crne Gore.

Guverner Žugić je istakao da CBCG ima veliku čast da ugosti profesora Kidlanda, izuzetnog svjetskog ekonomistu i dobitnika Nobelove nagrade za doprinos teoriji dinamičke makroekonomije.

„Izučavajući kako promjene u ekonomskoj politici i tehnologiji utiču na razvoj poslovanja, profesor Kidland je dao ogroman doprinos, ne samo ekonomskoj teoriji, već i kreiranju ekonomske politike i reformama institucija u brojnim državama“, istakao je guverner Žugić.

Profesor Kidland zahvalio se na pozivu da posjeti Crnu Goru i izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da CBCG ima aktivnu društveno odgovornu ulogu.

U nastavku dana, Kidland će, u organizaciji CBCG i Ekonomskog fakulteta, održati predavanje na ovoj visokoškolskoj instituciji na temu „Ekonomska politika i uspon nacija“ (sala Mediteran, početak u 12:00 časova), a zatim posjetiti Muzej novca na Cetinju.

“Podržavajući ovakve i slične projekte koji otvaraju nove vidike i obogaćuju znanja, CBCG dokazuje svoje društveno odgovorno poslovanje”, navode iz CBCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
yug
Gost
yug

Zar Zugic ne govori engleski? To je sigurno raritet medju guvernerima centralnih bankaa

Send this to a friend