Ekonomija

Norveška daje više od 350.000 eura za otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori

Kraljevina Norveška izdvojila je 350.000 eura za Javni poziv kojim će pružiti podršku novim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima da otvore nova radna mjesta, u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Do 10.avgusta 2019. godine, projektne prijedloge za dodjelu bespovratnih sredstava mogu podnijeti registrovani pravni subjekti iz 16 opština obuvaćenih projektom, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.

Javni poziv ima za cilj da poveća mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mjesta. Poziv je namjenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanih ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka, registrovanim u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018. godine.

Svi privrednici kojima budu odobrena bespovratna sredstva, biće u obavezi da finansijski učestvuju u visini od 10 odsto u gotovini od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane tokom jula 2019. u nekoliko opština koje su obuhvaćene pozivom.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Ministarstvo ekonomije je od starta prepoznalo značaj ovog projekta i u skladu sa svojim nadležnostima koje se odnose na politiku regionalnog razvoja i razvoj preduzetnika, mirko i malih preduzeća, svoje kapacitete stavilo na raspolaganju u smislu podršku realizacije projekta. Na taj način Ministarstvo je partner na projektu, sa ciljem da obezbijedi bolju komunikaciju i saradnju sa selektovanim lokalnim upravama i privrednim subjektima, koji su krajnji korisnici projekta.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
važi
Gost
važi

Ovako je Abu Dabi poslao pare da se otvore radna mjesta u industriji hrane pa su te pare završiule U KOVERTE Đukanovića, Stijepovića, Gvozdenovića i ko zna koga još.

Mirko
Gost
Mirko

Mogu li me primit?

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

Meni treba 4000-5000 ocu da otvorim butik mesa

OK.
Gost
OK.

Njima hvala, ali u CG trenutno radi oko 80.000 stranih radnika. Ima posla, ali malo ko hoće da se oznoji.

lapo
Gost
lapo

Ne treba 350.000, dovoljno je sacekat nove izbore i eto novih radnih mjesta.
Koga briga sto javni dug raste i drzava se zaduzuje da plati razne partijski zaposljene neradnike.

Dajte Norvesku DPS-u i u roku od 15 godine eto Grkog scenarija na sjevernom moru.

mojsilović
Gost
mojsilović

Bolje bi im bilo da su Milu poklonili jedan sat a i nama.

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Sve ce ove pare zavrsit u neciji dzep,lopovi su male mace za ove nase politicare i birokrate…

NBA
Gost
NBA

HVALA SVIMA KOJI MISLE NA NASU DJECU,KOJA ZELE DA CASNO RADE U SVOJOJ DRZAVI CRNOJ GORI! ZNAM IH DOSTA FAK.OBRAZOVANI SU GODINAMA NA BIROU U NIKSICU! VAKAT JE!

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Ove ruke što broje na stotine eura su moje. Vjerujte mi 🏦💶👍

Send this to a friend