Ekonomija Raspisan javni poziv

Norveška podržava projekte u malom biznisu

Javni poziv subjektima za podršku poslovanju u Crnoj Gori za dostavljanje prijedloga projekata koji će unaprijediti održivost i konkurentnost malih biznisa, otvoren je do 30. novembra u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“.

Lokalni sekretarijati za razvoj privrede ili preduzetništva, biznis centri i asocijacije, klaster, naučno-istraživački centri i svi ostali entiteti koji pružaju podršku razvoju biznisa, mogu da podnesu svoje prijedloge i direktno konkurišu za sredstva Kraljevine Norveške, u ukupnom iznosu od 200.000 eura.

Kako je saopšteno, uslov za podnošenje prijava je da predložene aktivnosti u okviru ovog poziva budu dominantno sprovodene na području opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Rožaje, Šavnik, Ulcinj i Žabljak.

Poziv je podjeljen u dvije partije – za projekte koji se realizuju na području jedne opštine i projekte koji će biti sprovedeni u dvije ili više opština.

Vrijednost bespovratnih sredstava za prvu partiju može da varira od 10.000 do 20.000 eura, dok će grantovi za drugu iznositi od 20.000 do 40.000 eura. Projektne aktivnosti mogu da traju najduže deset mjeseci.

Svi detalji poziva i prijavni formulari dostupni su na vebsajtu projekta „Norveška za vas – Crna Gora“ (www.norveskazavas.me), a zainteresovani mogu dobiti više informacija i na informativnim sesijama, koje će biti održane prema utvrđenom rasporedu: 28. oktobar Bijelo Polje (tačno vrijeme i mjesto održavanja biće naknadno određeni), 30. oktobar Podgorica (tačno vrijeme i mjesto održavanja biće naknadno određeni).

Send this to a friend