Ekonomija

Nova faza Hiljadu plus do kraja godine

Marko Čanović

Realizacija nove faze projekta Hiljadu plus trebalo bi da počne do kraja godine, dok bi se dodjela vaučera mogla očekivati do kraja naredne, saopštio je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivograzvoja i turizma Marko Čanović.

On je u Skupštini, odgovarajući na pitanja poslanika, kazao da su pregovori sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope u završnoj fazi.

“Uvodimo novine u projekat, posebno vezano za stanove u starogradnji koji su u vlasništvu pojedinaca. Sve ono što će na tržištu moći da uđe u realizaciju projekta Hiljadu plus, uz zadovoljavajuće kriterijume”, objasnio je Čanović.

Dinamika dodjele vaučera, kako je dodao, zavisiće od mnogo faktora zbog čega očekuje da se projekat u potpunosti realizuje do kraja naredne godine.

“Nadamo se da ćemo projekat realizovati u potpunosti do kraja naredne godine. Kad kažem realizovati, mislim dodijeliti vaučere krajnjim korisnici”, rekao je Čanović.

Vrijednost projekta je 20 miliona eura i realizuje se u saradnji sa bankama i građevinskim sektorom. Čanović je najavio da razmatraju i mogućnost proširenja ciljnih grupa.

“Kada razradimo sve ideje i formalizujemo ih kroz podzakonski akt Zakona o socijalnom stanovanju, koji mora usvojiti Vlada, krenućemo u finalnu realizaciju, koja će biti najkasnije do kraja ove godine”, zaključio je Čanović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
marko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

Pozdrav,
Ja bi jedan stan kao funkcioneri koji imaju platu oko 2.000 eura, rata da nije veca od 20 eura… unaprijed hvala

Send this to a friend