Ekonomija

Novaković: Insistiraću da se pijačnim prodavcima oproste tri zakupnine

Na sjutrašnjem sastanku u Komunalnom preduzeću ću insistirati da se pijačnim prodavcima za šest mjeseci snizi cijena zakupa 50 odsto ili da im se potpuno oproste tri zakupnine, kazao je potpredsjednik Opštine Bar Stevo Novaković tokom današnjeg razgovora sa delegacijom pijačnih radnika iz Bara.

Kako je saopšteno iz Biram Crnu Goru, delegaciju su sačinjavali Đoko Stanković, Gordana Ćirić, Dragan Jeknić i Saša Graovac.

“Predstavnici pijačnih radnika su u razgovoru sa Novakovićem istakli da su za zakup tezgi od 2006. godine dali skoro 2,5 miliona eura, kao i da sve vrijeme sami plaćaju struju i stražara. Đoko Stanković je iznio zahtjev pijačnih prodavaca da se oslobode plaćanja u periodu od 1. januara 2021. do 31. jula 2021 od 50 posto u okviru kojeg bi oslobođenje za mart bilo 100 posto jer je pijaca bila zatvorena na osnovu odluke NKT-a”, navode u BCG.

Novaković je obećao da će pravila koja važe u Podgorici i ostalim gradovima Crne Gore morati da važe i u Baru.

“Za sjutra sam zakazao sastanak u Komunalnom preduzeću sa izvršnim direktorom i predsjednikom borda direktora, na kojem očekujem da čujem njihov predlog za rješenje ovog problema u najkraćem mogućem roku”, rekao je potpredsjednik opštine.

Novaković je obećao predstavnicima pijačnih prodavaca i da će ih izvijestiti o rezultatima sastanka u najkraćem roku.

Send this to a friend