Ekonomija

Noveljić novi izvršni direktor EPCG

Noveljić

Odbor direktora je Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) A.D. Nikšić imenovao je na današnjoj sjednici Igora Noveljića za izvršnog direktora Kompanije.

Noveljić je izabran nakon što je Tonino Maljo podnio ostavku, kao i ostala tri italijanska rukovodioca u Elektroprivredi Đankarlo Sanco, rukovodioc funkcionalne cjeline Proizvodnja, Fulvio Iva Guidio i pomoćnik direktor u Direkciji za upravljanje energijom Roberto Poci.

Ostavke i razrješenja dužnosti navedenih menadžera uslijedile su nakon isteka uslova iz Akcionarskog sporazuma Vlade i kompanije A2A i stupiće na snagu od 2. avgusta.

Sa sjednice

Kako je saopšteno, Noveljić je stupiti na dužnost 3. avgusta.

Noveljić je završio Ekonomski fakultet u Podgorici. Iza sebe ima bogato radno iskustvo u energetskom sektoru obavljajući funkcije zamjenika ministra ekonomije, Državnog sekretara i Sekretara ministarstva ekonomije.

Bio je član upravnog odbora CGES-a, šef kabineta gradonačelnika Podgorice te pregovarač za tri poglavlja u sklopu pristupnih pregovora Crne Gore za članstvo u EU kao i brojne ranije dužnosti koje je sa uspjehom obavljao.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovica
Gost
Jovica

Greote

Najbolji
Gost
Najbolji

DOBAR i momak i strucnjak.bravo novci

Mila
Gost
Mila

ima li iđe iko van aparatčika koji rade na daljinski da stručnošću, reputacijom i znanjem vodi EP CG? Ima ih srećom dosta, ali nijesu dps, pa je ovaj Novelja zašeo ničim izazvan. Užas!

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Neće pepela od nje ostat. …….zaseli ste ga dobro u fotelju DPS……ovci. ….

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Kako ide ona pjesma o jugoslaviji i titu. ……radnička te ruka stvorila. ………zemljo mira zemljo tita. ………

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Imam ja dojavu ko pali. …….radnici iz aluminijskog zbog otpremnina provereno. ……..a nije pošteno da ih zavrcu imaju toliko para da ih isplate. ……….ja sam čvrstom rukom uz radnike aluminijskog. ………..✌

Maksim
Gost
Maksim

Dobar covjek i menadzer, covjek koji zna sa ljudima. Napokon jedno dobro rjesenje.

ljubo
Gost
ljubo

KOJOM JE PRCVAROM OVAJ DOSAD RUKOVODIO

blondy
Gost
blondy

Bruka.Zar nije bilo u Niksicu kadra da se imenuje za Izvrsnog direktora.potpuno nezadovoljstvo,opet nestrucni Podgoricani zauzimaju kljucna mjesta u EPCG sto nije dobro za kompaniju niti za Niksic

Saša
Gost
Saša

Samo neka nije iz Nikšića,a vala ste više dosadili i Bogu i narodu.Novelja sve čestitke!

blondy
Gost
blondy

Da ti nije bilo Niksicana ne bi ni drzavu imao.

Toni
Gost
Toni

Ali je dobro za njihove gazde, a to je jedini kriterijum.

Mad max
Gost
Mad max

Najbolje bi bilo da se direktori biraju ko je iz kojeg sela…

Petar
Gost
Petar

Realno, zašto iz NK a ne iz Pljevalja, ako ćemo pošteno? Po čemu nikšićani imaju zaslugu u proizvodnji i distribuciji struje u CG….osim što već godinama banditski zauzimaju najjače pozicije u elektroprivredi i pljačkaju ovaj jadni narod.

blondy
Gost
blondy

Rudnik uglja,termoelektrana sve je to na grbaci EPCG

!ggg
Gost
!ggg

ako ces posteno, potpoljena je ogromna teritorija u Niksicu da bi se stvorilo Krupacko i Slano jezero za proizvodnju elektricne energije, a firme u pljevaljskoj selendri upravo funkcionisu na grbaci Niksica i naravno da Niksic zasluzuje da je sjediste Elektroprivrede tu dje jeste, iako je u Pg prebacen, iz cisto centralistickih namjera, finansijski aspekt ovog preduzeca ! Pljevljaci !? Vama… Više »

Petar
Gost
Petar

Bravo Igore!!!

Spale
Gost
Spale

Nije tacno da je nestrucan. Bravo Igore zasluzeno mlad i sposoban covjek na ovako vaznoj poziciji.

Sale
Gost
Sale

Mlad,a primaka 50? Do kad traje mladost Spale?

Send this to a friend