Ekonomija

Ovo su novi članovi Odbora direktora Aerodroma, funkcija predsjednika volonterska

Savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović novi je član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, a pored njega članovi su i Dževat Redžematović, Zdravko Mitrović, Vlastimir Ristić i Dragoljub Bulatović.

<<<Vlada Vuksanovića sklanja iz Aerodroma?<<<

To je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade. Prethodni članovi razriješeni su zbog isteka mandata.

Funkcija predsjednika UO, koju je do sada obavljao Vuksanović, od sada će biti volonterska, odnosno obavljaće se bez nadoknade.

Podsjećamo, Agencija za sprečavanje korupcije ASK nedavno je utvrdila da je Vuksanović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer je javni interes podredio privatnom tako što je sebi nezakonito pribavio novčanu korist od 37.518 eura.

<<<ASK: Božidar Vuksanović prekršio Zakon, javni interes podredio privatnom<<<

<<<Vuksanović: Pogrešna uplata, vratio sam sredstva<<<

Da je Vuksanovićeva smjena moguć scenario, nedavno je nagovijestio i ministar saobraćaja Osman Nurković, koji je najavio da će postupiti po zakonu.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, funkcioner koji prekrši taj akt može biti sancionisan razrješenjem, suspenzijom ili izricanjem disciplinske mjere.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

One pečene oči od doba kad ste harali državnom zajednicom pa do šefa zatvora opasan tip mali ali oganj snjim u Spuž i to odma.

Ve$a
Gost
Ve$a

Jedan je brat od tetke, drugi šura, treći sestrić…

Pjer
Gost
Pjer

Funkcioner koji korupcijom pribavi oko 40 hiljada eurica obavezno usmena opomena ako i to ne pomaze onda ga pismeno opomenuti.Na kraju ako i to ne pomogne rasporeditiga na drugu funkciju i nadatise da nece vise.Mislim ako obraza ima ali .ebiga

Realno
Gost
Realno

Dodjite moji direktori jedno sat vremena na aerodrom Tivat ,ako imdnete i prst obraza zastidjecete sa barem malo. Zovete se Odbor pa dodjite da vidite u kakvom vam je stanju objekat, doktorica je najtrazeniji radnik aerodroma, klimatizacija ne radi pa narod pada u nesvijest, voda je misaona imenica , a toaleti kao na vasaru.

Pjer
Gost
Pjer

Zato pice u restoranu skoro ko u Frankfurtu

ND
Gost
ND

Da se malo naklepaju honorara! Nemaju,mučenici,od čega da žive.

Foliranje
Gost
Foliranje

Znaci izbor za predsjednika UO je neka vrsta kazne, jer ce covjek da radi besplatno!? ili ce naci nacin da se naplati?

Vasko
Gost
Vasko

Upravni odbori ne mogu biti profesionalni,a za rad u njima treba predvidjeti pravednu naknadu.Da ne štrči.

Europa zdaj
Gost
Europa zdaj

Koncept deprofesionalizacije upravnih odbora je odavno usvojen.Ali u jednom periodu postojala je odluka da su ta članstva čak i bez prava na naknadu.Treba držati taj kurs!

Monte
Gost
Monte

I nece ga valjda nidje vise zaposljavati! Ima covjek penziju.

Monte
Gost
Monte

Bravo za Premijera i DPS, sada da vidimo kakve su posledice za ovoga prethodnog gospodina i sta ce biti sa novcem sto je uzeo.

Don Kihot
Gost
Don Kihot

A sto, d anece pare vratit? Aj jadan, koji je jos vratio pare? Kaznice ga 500 eura.

Lipovo
Gost
Lipovo

I ja sam pravio papirne avione, kao mali, ali me volonterska funkcija ne interesuje.

Crni
Gost
Crni

Naplatice se volonter na drugi nacin…

Braco
Gost
Braco

Ukinuti naknade predsjednicima i članovima bilo kog Upravnog odbora i Skupštinskih odbora, a posebno zarade poslanika da budu maksimum 250 eura. Eto uštede i da dočekamo penziju 🙂

bivši službenik
Gost
bivši službenik

Oće li Vuksanović biti profesionalni savjetnik predsjednika?

Diplome
Gost
Diplome

S obzirom da se radi o anonimusima, dobro bi bilo objaviti njihove biografije. Da vidimo sta su i kada zavrsili, posebno ovaj Beatovic

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Interesantna bi bila biografija Vlastimira Ristća, brata srbina iz vremena kad je bio prvi saradnik g.Đurišića po pitanju komercijale, prvijeg diretora Montenegro Airlinesa… blagoš nam kad nam vrću vake eksperte, poštene i sposobne, nezna se esu li pošteni ili sposobni, da prostir reka bi jednako oboje, kuakala nam majka snjima …

Send this to a friend