Ekonomija

Novi lux hotel u Kolašinu uz Splendidov menadžment

Foto: Boris Šekularac

Inostrani lux hotel sa 5 zvjezdica MONTIS, koji će od 2024.-te poslovati uokviru Montenegro Luxury Resort-a u Kolašinu, Ugovorom povjerio upravljanje menadžemntu prvog crnogorskog hotela s 5 zvjezdica –hotelu Splendid .

Montenegro Stars Management iz lanca Hotels group Montenegro stars- koja upravlja prvim crnogorskim rizortom sa 5 zvjezdica –hotelom Splendid i kompanija Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora, potpisale su Ugovor o upravljanju luksuznim hotelom Montis by Splendid koji se gradi u Kolašinu.

Foto: Boris Šekularac

Izvršni direktor kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora, koja gradi luksuzni hotel u gradu pod Bjelasicom- Radoica Vuković i Izvršni direktor Montenegro Stars Management-a Dušan Radulović su potpisali Ugovor na 10 godina. Projektom će, kako je najavljeno, biti otvoreno još 230 radnih mjesta.

Boris Šekularac

“Radujemo se uspostavljanju saradnje sa hotelom Splendid i kompanijom koja od otvaranja primjenjuje najsavremenije tehnnologije,ima najbolju poslovnu praksu kojom se decenijama podižu standardi kvaliteta. Izbor je za nas bio logičan imajući u vidu renome kompanije na najvažnijim emitivnim tržištima,ali i izuzetna profesionalnost i motivisanost upravljačkog tima. Težimo istom cilju -da goste inspirišemo raznovrsnošću kvalitetnih sadržaja i kreiramo jedinstven doživaljaj kombinovanim- odmorom na planini i moru. Pojednostavljeno želimo Splendid na planini’”, kazao je izvršni direktor kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts Radoica Vuković.

Foto: Boris Šekularac

Ovo je prvi put u istoriji crnogorskog hotelijerstva da umjesto inostranih hotelskih lanaca –inostrani vlasnici angažuju crnogorsku kompaniju za upravljača svog lux hotela.

Foto: Boris Šekularac

“Ovu poslovnu saradnju doživljavamo i kao svojevrsnu nagradu za sve što smo postigli u prethodnih 15 godina rada. Godinama smo odolijevali interesovanju najpoznatijih hotelskih lanaca da zajednički upravljamo hotelom koji je označio prekretnicu u crnogorskom turizmu. Vjerovali smo u domaću pamet, znanje i sposobnost i rezultatom pokazali da je moguće napraviti repektabilan a crnogorski brend. I evo nas u poziciji da na 15-ti rođendan preuzimamo upravljanje raskošnim hotelskim rizortom i to na Sjeveru, u godini koja je po svemu za zaborav. Koliko god imponuje, očekivanje investitora motiviše da još bolje ispunimo zadatak i doprinesemo unaprjeđenju turističke ponude grada Kolašina. Dodatno nas obavezuje gotovo urođeno gostoprimstvo Kolašinaca. Daćemo sve od sebe da opravdamo njihovo, očekivanje gostiju i naših parntera naravno ”, naglasio je nakon potpisivanja Izvršni direktor Montenegro Stars Management-a Dušan Radulović.

Foto: Boris Šekularac

Hotel Montis bySplendid je projektovan po principima energetske efikasnosti. Smješten pored rijeke Tare- na samo pet minuta od centra grada. Imaće 238 komfornih soba.

Prvi put u okviru jednog rizorta biće otvoren i najsavremeniji 3D bioskop. Spa Centar je projektovan na 1200 kvadrata, u okviru kojega će uz prepoznatljive spa sadržaje gostima na raspolaganju biti i Slana soba.

Kao posebna atrakcija –najavljen je zatvoreno-otvoreni bazen, kao i hotelski ‘trg’ koji će tokom sniježnih, zimskih mjeseci biti pretvoren u Lounge bar sa privremenim ‘pop-up’ strukturama, najavili su iz Uprave Montenegro Luxury Hotels and Resort-a.

Foto: Boris Šekularac

Uz hotelsku Pivnicu koja zamišljena kao Gradska kafana , konferencijske dvorane -ponudu će, najavljuju investitori, upotpuniti i sportsko-rekreativni sadrzaji, Dječji klub, skijaška soba sa garažom sa posebnim akcentom na pejzažnu arhitekturu .

U okviru rizorta biće izgrađene tri posebne apartmanske zgrade sa mnoštvom zajedničkih-ekskluzivnih sadrzaja. Zainteresovani investitori/kupci , tako će moći da konkurišu za crnogorsko (ekonomsko) državljanstvo.
Investicija premašuje 25 miliona eura , a do sada je u okviru prve faze – uloženo preko 7 miliona.

Planirano je da Montis Mountain Resort bude zavrsen u ljeto 2024.godine.

***Montis Mountain Resort je zajednički projekat grupe evropskih investitora sa dugogodišnjim iskustvom u sektorima nekretnina, turizma i ugostiteljstva. Golden Group i Group of companies Euracore.

Send this to a friend