Ekonomija

Novi višemilionski radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

U skladu sa opredjeljenjem Vlade Crne Gore da valorizuje turističke potencijale sjevera države, Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora, koja će omogućiti nastavak aktivnosti na skijalištima Žarski i Kolašin 1600.

Kako je saopšteno iz Vlade, u okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“.

“Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura. Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao”, naglasili su.

Ranije je, ističu, ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

“Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu milion eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao”, dodaju u Vladi.

Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“.

“Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrijednost radova je 1,2 miliona eura. Izvođač se obavezao da izradu idejnog rješenja završi u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva mjeseca od dana usvajanja idejnog rješenja, dok će radove na žičari završiti za šest mjeseci od uvođenja u posao”, naveli su u Vladi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djuradj
Gost
djuradj

…lijepa vijest…sve je to napredak za sjever i za sve nas…od tudjeg dobra , samo mi moze dobro biti…

Animus
Gost
Animus

Milova i Blazova skijalista…blagos, blagos.

Ljubo
Gost
Ljubo

Zasto ne kazete cije je zemljiste u pitanju

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva korist od tih skijališta malo ljudi će tamo da radi

Pa Pa
Gost
Pa Pa

Pa tih malo ce imati koristi.

Grom
Gost
Grom

Ocigledno je jedno, da ti ama bas nista ne radis osim sto komentarises svaku bogovjetnu vijest na portalu, i toliko negativnog naboja u jednoj osobi prema, ama bas svemu, u zivotu nisam sreo, niti cu. Prijatelju, opusti se malo, izadji napolje kad nista ne radis, idi u park, bices manje nervozan. Trgni se malo, ucini nesto od zivota. Postoje vaznije… Više »

Slobodan
Gost
Slobodan

Primorje radi da se sjever gradi

Send this to a friend