Ekonomija

Novinari iz Austrije, Francuske, Rusije i Izraela u posjeti Crnoj Gori

Novinari renomiranih medija iz Austrije, Francuske, Rusije i Izraela boraviće u Crnoj Gori do 3. juna, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

U pitanju su mediji iz Austrije Salzb.Nachrichten, KleineZeitung, Reiselus, time4you, samerbergernachrichten Magazin,  pannonienTV, onlineReise-Video-Magazin, UG+Primorki dnevnik,  teltower Stadtblatt i TV KT1,  renomiranih francuskih medijiskih kuća Geo, Info Travel, La Temps d’un Voyage, La Quotidienne i Mag Centre i novinari ruskog magazina Russian Travel&Culture i portala www.tourpresclub.ru.

Novinari će posjetiti sve primorske gradove, Podgoricu, Cetinje, Žabljak i Kolašin. Takođe, najavljeno je da će obići nacionalne parkove Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero i Lovćen i regionalni Park prirode Piva.

Predviđeni su i obilasci muzeja na Cetinju, manastira Ostrog, Perasta i ostrva Gospa od Škrpjela, Ade Bojane, nautičkog naselja Porto Montenegro, turističkog kompleksa na Luštici i drugih atraktivnih lokacija.

NTO će biti i domaćin novinarima iz Izraela i predstavnicima Israir Airlinesa.

Kako ističu, s obzirom na to da je za turiste iz Izraela Crna Gora još uvijek neotkrivena destinacija, očekuje se da će ova posjeta doprinijeti boljoj prepoznatljivosti i promociji Crne Gore na ovom tržištu.

Ove studijske posjete realizuju se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Cetinja, Danilovgrada, Budve, Bara, Kotora, Tivta, Ulcinja, Herceg Novog, Žabljaka i Kolašina.

Posjete su podržali i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Park prirode Piva, nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines, Narodni muzej Crne Gore,  hoteli „Huma Kotor Bay“, „Chedi Luštica Bay“, „CentreVille Hotel & Experiences“, „Holiday Village Montenegro“, „Falkensteiner Montenegro”, “Bianca Resort&Spa”, kao i restoran “Kod Pera na Bukovici”.

Send this to a friend