Ekonomija

Novinari iz Njemačke u posjeti Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, grupa renomiranih njemačkih medija boravi u Crnoj Gori od 16. do 20.juna.

Tematika studijske posjete je bazirana na panoramskim putevima Crne Gore  – Put oko Korita i Durmitorski prsten. Programom posjete utvrđena je posjeta  Podgorice, Kolašina, Žabljaka, Kotora, Tivta i Budve. Takođe, njemački novinari će obići predjele Bokokotorskog zaliva i NP Durmitor i Biogradska gora.

Trenutno su u posjeti predstavnici štampanih i online medija, Gluxmagazin, Fraenkische Nachrichten, Freetimeguide.de, Badische Neuste, SueddeutscheZeitung,  genussmaenner.de, frauenfinanzseite.de.blog nonsoloamore.net, DeutscheWelle i  DE EN On Line.

Podsjećamo, nedavno je najčitaniji njemački magazin ELLE pisao o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji koja se mora posjetiti.

Tokom prva četri mjeseca tekuće godine turisti iz Njemačke su na prvom mjestu po ostvarenom turističkom prometu u ukupnoj strukturi stranih turista. Broj dolazaka turista iz Njemačke za prva četiri mjeseca u kolektivnom smještaju veći je pet puta u odnosu na isti period prošle godine,

NTOCG realizovala je ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, kao i JP NPCG. Od strane hotelske privrede posjetu su podržali hoteli  Huma Kotor Bay, Hotel Hilton, Eko Selo Nevidio, Hotel Regent –Porto Montenegro kao i  kompanija  Plantaže 13.jul.

Send this to a friend