Ekonomija

Nrekić: Do kraja godine Ulcinj dobija fabriku za uzgoj lososa

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekic

Brojni su projekti koji će se u narednom periodu realizovati u opštini Ulcinj, kaže za Novu M predsjednik opštine Ljoro Nrekić. Do kraja godine najavljuje gradnju fabrike za uzgoj lososa, a u potrazi su za investitorom koji će graditi turistički kompleks na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa čija će vrijednost biti blizu milijardu eura.

Ponosan je predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić na sve ono što je učinjeno od kako je sjeo u fotelju prvog čovjeka opštine.

Prvi zadatak bio je konsolidacija finansija.

“Bilo je dugovanje opštine Ulcinj još od ranijih perioda tako da smo to skoro sveli na nulu. Preko tri miliona eura smo platili dugovanja koja su bila prethodna i naravno naše tekuće obaveze smo izmirili sve”, kazao je Nrekić.

U najjužnijoj crnogorskoj opštini u narednom periodu planira se ralizacija brojnih projekata. Jedan od njih je izgradnja fabrike za uzgoj lososa. Investitor je spreman, u toku je pripremna faza projekta, a procjene su da bi gradnja mogla da počne do kraja godine.

“Imamo projekat koji je jako važan, vrijedan 130 miliona eura, imamo investitora. To je fabrika za uzgoj lososa na Port Mileni i ujedno gradnja aerodroma u Ulcinju koji će biti sportski pa onda za kargo avione da bi se taj losos dopremao do Rima pa se onda distribuirao tako da bi se tu zaposlili 500 ljudi”, naveo je on.

Vjeruje Nrekić i da će lokalna uprava naći investitora za gradnju turističkog kompleksa sa pet zvjezdica na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa. Tako da je taj projekat vrijedan od 600 miliona do miljardu eura.

“Tu su predvidjeni bungalovi, tri hotela i kazino hotel, marina sa 147 vezova, heliodrom. To bi bio jedan rizort koji bi pospješio turizam kod nas a Ulcinj i Crna Gora bi bili prepoznati u Svijetu”, dodao je on.

Zadovoljni su u lokalnoj upravi i ovogodišnjom turističkom sezonom. Kažu da je gostiju više nego lani a očekivanja prvog čovjeka opštine su i da će prihodi od boravišnih taksi ove godine biti veći.

“Tako da smo učinili ove godine da flajere dajemo na granici da moraju ti gosti da se prijave radi evidencije i naravno svaki od njih je spreman da plati 70 centi dnevno boravišne takse”, istakao je on.

Nrekić kaže i da nema razvoja grada bez dobre infrastruktura. Tako da, kako je istakao, uskoro počinju radovi na izgradnji vodovodne mreže.

Novac je obezbijeđen kredit kod KV banke za koji je garanciju dala Vlada Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KADA
Gost
KADA

UHHHHHH! JA MISLIO DA CE DA UZGAJAS ORLOVE ;SAD MI JELAKSE PA TAMAN I AJKULE UZGAJAO !!

Catania
Gost
Catania

Ma uradi nesto konkretno evo tri godine samo pricash bajke.

Bela
Gost
Bela

I fabriku cokolade

Veso
Gost
Veso

Zar se to nije nekad zvalo ribnjak, đe fabrika…Ne nego naučni park za uzgoj lososa, bolje nazovite.

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

30 eura ti je kilo lososa u italiju.

Miki
Gost
Miki

Obavezno i farmu nojeva planirati, odmah pored lososa. Kaloricna su nojeva jaja…

stetoc1na
Gost
stetoc1na

cus fabrika za uzgoj lososa 🙂 bas sam prije neki dan bio starim putem za Matesevo, i gore ima nekoliko privatnih fabrika za uzgoj lososa i pastmke al oni to gore zovu ribnjak…

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Dobar je ovaj ljoro 👍

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Dobar je losos ja ga svake nedelje jedem dobar je losos.

Simo
Gost
Simo

Pijes li ulje maslinovo ti … Odma pocinji ako nisi

Bnjj
Gost
Bnjj

Da li je ovo realno ili je bajka a radnici koji eventualno ođe budu radili radiće za 300e to je investicija za Pakistance ako bude?

Kuki
Gost
Kuki

Haha počeše sa otvaranjem fabrika i to lososa.

Bnjj
Gost
Bnjj

Neverovatno ovo za losose treba vjerovat kao i za ovaj kompleks ali ne verujem u to daj bože

Sa Zapada
Gost
Sa Zapada

O čemu priča ovaj čovjek , pa Ulcinj nema plate zaposlenim da plati ,smijeh moj Nrekicu ,kakvi lososi ,kakva exklusiva na Mavrijanu ..

Crnac
Gost
Crnac

Opstinski racun je vec tri nedjelje u blokadi od 6 miliona!!! eura fantomskom Rekreatursu. To se prešućuje i u Ulcinju i van njega, a onda – lososi!? U Port Mileni bi konj krepao, a ne losos, riba čista i hladne vode… Ko se prima na ovakve priče? Kome naumpadaju ovakve gluposti?

Send this to a friend