Ekonomija

Nurković i Lekaj: Izgradnja tunela između Rožaja i Peći od izuzetnog značaja

Ministar infrastrukture Kosova Pal Lekaj i crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković danas su razgovorali o putnoj infrastrukturi, posebno o mogućnostima realizacije projekta izgradnje tunela između Rožaja i Peći, projekta koji bi omogućio brži i bezbjedniji saobraćaj između dvije države.

Kosovski ministar je takođe izrazio interesovanje građana i privrede za ovaj putni pravac istakavši da osim što će olakšati život građanima dati podstrek snažnim ekonomskim i privrednim aktivnostima.

Sagovornici su se složili da putni pravci ne smiju biti ograničavajući faktor za razvoj planinskog turizma budući da obje države raspolažu sa značajnim potencijalima u ovoj oblasti.

Lekaj sa saradnicima, boravi danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Ministar Lekaj i ministar Nurković sa saradnicima su danas obišli gradilište mosta Moračica, gdje su se susreli sa predstavnicima izvođača radova China Road and Bridge Corporation (CRBC) kao i predstavnicima nadzornog organa INGEROP-GEODATA.

Nakon toga ministar Nurković i resorni ministar Pal Lekaj potpisali su Sporazum između vlada Crne Gore i Kosova o prevozu putnika i tereta u međunarodnom druskom saobraćaju.

Nurković je nakon potpisivanja kazao da “Crna Gora ubrzano radi na usaglašavanju novih sporazuma iz oblasti drumskog prevoza, kako sa zemljama iz regiona tako i sa evropskim državama, kako bi na bilateralnom nivou regulisala prevoz tereta i putnika, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti”.

“Jedan od ciljeva rada našeg ministarstva je uklanjanje administrativnih barijera, i u tom smislu ovim se Sporazumom uređuju odnosi u oblasti prevoza u međunarodnom drumskom saobraćaju na savremen način kako bi se olakšao protok robe i putnika”, rekao je Nurković.

On je istakao da “Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu, tako da je i sa Republikom Kosovo postignut sporazum da se prevoz tereta u bilateralnom i tranzitnom prevozu obavlja bez dozvola”.

Nakon radnog sastanka, Nurković je istakao da smo na dobrom putu da osnažimo saradnju, a da je današnji sastanak prilika da dogovorimo naredne konkretne korake.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Radoznao
Gost
Radoznao

Nemam nista protiv izgradnje bilo kakvih puteva… Ali taj tunel bi kostao vise od Sozine, a Sozinu, koja je zila kucavica za pola primorja smo otplacivali oko 8 godina. Privredna razmjena sa Kosovom je premala da bi se toliko ulagalo u taj tunel… Osim ako politicari ne zele da zadovolje sujetu

Milos
Gost
Milos

Jos je dobro pri sto ce bit . . . .

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Pravi se zelena transvezala republika Sandzak. Zivio dps, sd, bs, dua, forca idemo!!!

Trobojka
Gost
Trobojka

Zna li ovaj tužni ministar da je put za Plav projektovan tik uz zid Manastira Dečani,kao kulturnig dobra na zaštiti Uneska. Čak su Albanci,kojima je i to bilo malo, uz sami Manastir,na tom istom putu,projektovali supermarket! Nego sve je to zelena transverzala!

Kosovar
Gost
Kosovar

A znas li ti da ce se napraviti alternativni prolaz i da ne trebas pisati bez veze?! Prije nedelju dana je donijeta odluka o tome.

Peruta
Gost
Peruta

Niko ne može biti ravnodušan na ovakve poteze vlade,posebno uz činjenicu da je u toj istoj Peći ubijen ili protjeran poslednji Crnogorac

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Sto se cudis sad, 30 godina glasate ove na vlast, no dok vi shvatite da oni rade protiv pravoslavnog stanovnistva neko ce drugi naselit ovu zemlju. Poz!!

Cikotickiiii
Gost
Cikotickiiii

Sto ce nama crnogorcima povezivanje sa kosovarima,… sve je dio plana da se sto vise proputi u CG, nasi ableci rasprodaju djedovinu albancima

Kosovar
Gost
Kosovar

Povezuju zato sto ima tbojih Cikotica tamo na Kosovu, mazlume!

Titograd
Gost
Titograd

Sta ucini crna goro crna li si?

Send this to a friend