Ekonomija

Nurković istakao važnost povezivanja Zapadnog Balkana sa državama EU

Pitanju razvoja saobraćaja u Crnoj Gori poslednjih decenija posvećuje se značajna pažnja, pri kreiranju unutrašnje i spoljne politike, poručio je ministar saobraćaja Osman Nurković.

On je učestvovao na drugoj konferenciji počasnih kozula, gdje je istakao da su međunarodni intenzivni kontakti i brojni sastanci u posljednje vrijeme su najbolja potvrda napora da poboljšaju povezanost zemalja Zapadnog Balkana međusobno i sa državama Evropske Unije.

“Zbog toga smatram da poseban akcenat treba staviti na usmjeravanje investicija na ključne koridore i bolje infrastrukturno povezivanje sa zemljama Jugoistočne Evrope”, kazao je Nurković.

Kako su naveli iz Nurkovićevog resora, na skupu je kapitalne projekte iz ovog resora prezentovala državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković.

“Ona je govorila o mogućnostima investiranja u preostale dionice autoputa Bar – Boljare, rehabilitaciji željezničke infrastrukture te valorizaciji potencijala aerodroma i Luke Bar”, dodaju oni.

Tokom konferencije, na kojoj učestvuje 43 počasna konzula, govorili su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Send this to a friend