Ekonomija Auto put Bar Boljare

Nurković ne može garantovati da će prioritetna dionica biti završena do 30. septembra

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković danas u Skupštini nije mogao da potvrdi da će prva dionica auto-puta biti završena do 30. septembra, napominjući da je do tada dug vremenski period da bi se licitiralo danima kada će ovaj najvažniji projekat biti završen.

Ministar je, kada je riječ o ovom projektu, kaza da se od početka insistira na kvalitetu, bezbjednosti,  dugotrajnosti i punoj funkcionalnosti, te da to ostaje prioritet Vlade.

Nurković je istakao da se sada, kada je izvjesno da će prva dionica biti završena, Vlada već u fokus stavlja nastavak izgradnje nastavka auto-puta, prije svega dionice od Mateševa do Andrijevice, za koju je u toku izrada idejnog projekta i pratećeg elaborata procjene uticaja na životnu sredinu i društvo.

On je pozvao  sve zainteresovane da predlože uslove i modele za realizaciju preostalih dionica auto-puta na principima javno-privatnog partnerstva.

“Cijena, rokovi, kvalitet rada, iskustvo i referentnost će biti preporuke koje ćemo cijeniti”, kazao je ministar Nurković odgovarajuči na pitanje poslanika DPS-a Miloša Nikolića.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrgud
Gost
mrgud

gospodin je potpuno u pravu . .a vi tumacite kako zelite .on je moj rozajac i potice iz dobre familije . . .ja sam pravoslavac iz rozaja a zivim u podgorici 45 g on mora pricat sto mu se naredi . . .

UDBA
Gost
UDBA

Bice “otvaranje” pred izbore, pa će ga onda zatvoriti zbog “sitnih popravki” do Nove 2021. Živi bili pa viđeli.

Građevinac
Gost
Građevinac

Radove usporavaju kiša, jaki vjetar, hladnoća i bolesti radnika. A zna da bude i do nedovoljne organizacije. Ni na šta od toga Ministar ne može da utiče. Niti može i blizu da se predvidi koliko će toga biti.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Svi se faktori uzmu u obzir prilikom analize. Ako “prvi covjek” u saobracaju ne zna kada ce nesto i da li ce biti gotovo, a to nesto je najveci projekat po rijecima mnogih, onda je rabota nakrivo navidana. Prima platu za to da zna stanje, a ne da narodu kaze da ne zna.

Ljubo
Gost
Ljubo

Moze narediti izvodjacu da zavrsava pa ovaj nena dovede jos kineza ima okle

Vojo
Gost
Vojo

E Nurkovicu ne mogu vjerovati da ti ne znas kad ce put biti gotov prosto te ne vjerujem 😂🤣😂🤣

Mico
Gost
Mico

Nurkovic ne moze garantovati da zna o cemu prica a ne za sto ozbiljnije.

Lipovo
Gost
Lipovo

Jesi li Ti ministar ili PR ?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bošnjački propaliteti nam zajedno sa OKG DPS uništiše državu.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Hahahahhahah, kakve projekte menadzere imate ako ne mozete garantovati da ce biti zavrsen? Pise li se specifikacija, radi analiza, daje procjena?
Takvo vam je sve u drzavi, samo napamet radite, ne znate ko vam glavu nosi… pih. Ali je vazno da primate po 2000+ eura i dobijate stanove besplatno

Send this to a friend