Ekonomija

Nurković: Nisu važni lični interesi SD-a

Osman Nurković

Ako Vlada odluči da objavi poziv za koncesije za crnogorske aerodrome, biće sve dostupno javnosti i po zakonu i nećemo se voditi interesima Socijaldemokrata u ovoj kompaniji, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

<<<Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina<<<

<<<Ko će gazdovati crnogorskim aerodromima?<<<

On je za Vikend novine, komentarišući pisanje pojedinih medija da on lobira za jednu tursku kompaniju da dobije u zakup crnogorske aerodrome, rekao da ne želi više da se bavi lažima i podmetanjima.

“Sve će biti javno i transparentno. Ako Vlada odluči na njenom sajtu će biti objavljen koncesioni akt, na koji se mogu prijaviti zainteresovani. Ne daju se koncesije na kutiju šibica i davanje u zakup Aerodroma nije sitnica, već jedan značajan potencijal države Crne Gore. Ne daje se koncesija na državno dobro tek tako”‘, rekao je Nurković.

Iz SD-a je nedavno saopšteno da su Aerodromi bili i moraju ostati jedna od ključnih državnih karika u kreiranju brenda Crne Gore kao turističke i biznis destinacije.

U SD su ranije iznijeli stav o tome da Aerodromi predstavljaju uslov kako bi SD ostao u Vladi.

Nurković nije želio da posebno komentariše najave Socijaldemokrata da bi davanje koncesija na Aerodrome moglo da dovede do njihovog izlaska iz Vlade.

“Nije prvi put da tako prijete. Znam da ih ovakve najave pogađaju, ali se moramo izdići iznad ličnih interesa SD-a. Sve ih to pogađa jer su u ovoj kompaniji pozapošljavali rodbinu i prijatelje, ali to ne može biti preče od interesa države. Posmatrajmo kako je to urađeno u okruženju. Kod nas će biti sve transparentno i po zakonu i nikako drugačije ne smije da bude”, kazao je Nurković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Manfred
Gost
Manfred

Kako mi ovaj covjek lici na Dr. Evil iz Ostin Powers-a.

Daka
Gost
Daka

Nurkovicu prodaj sume sta ti znas o Aerodromima, nemoj ti da nas ucis sto je bolje za nas, zbog kadrova kao sto si ti koji ste politickom dosli na
funkcije treba sve prodati jer ste nesposobni.

BumBum
Gost
BumBum

A vasi licni interesi i DPS-a naravno su vazni.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

NURKOVICU,DA JE SRECE,ZNAS LI KAD BI TI BIO MINISTAR BILO CEGA,NIKAD .
NEKA SE SAMO MALO OPAMETE OVI IZ NEKIH OPOZICIONIH GRADJANSKIH STRANAKA I UDJU U VLAST.
NECE ONI BITI UVIJEK OVAKO IZDAJNICKI NASTROJENI JE IH NECE UBRZO NIKO FINANSIRATI IZ VANA

Poskok
Gost
Poskok

Ministre i veliki vErnice,moralna gromado iz Seosnice kod Rozaja 300.000e si manuo za 4god.Kao direktor Sozine namjestao si tendere, kredite i bonuse sebi,stan,ljude tvoje(sto i sad u ministarstvo radis),sinovima si pomoc davao od drzavnih para kao pomoc u studiranju u Stanbol pozivajuci se na sponzorstva i Diskreciono pravo,pao ti je tender od 400.000e za rasvjetu u Sozini jer si dil… Više »

Scele
Gost
Scele

Prenesite ove stvari Katniću i Ivici, ako ne čitaju 😁, nista se ova izjava ministra ne razlikuje od izjave Knezevica, plus ovo za tojote i studiranja…dosta za saslusanje makar

Vuko
Gost
Vuko

Realno bi bilo zeljeznice da se daju kinezima za 1€, em bi se vozili ko ljudi, em bi ustedjeli 4 mil za godinu, sto pravite gubitke licno vi ministre i vasi strucnjaci iz Rozaja, koji kao i vi realno nemaju intelekta tj “kapaciteta” da budu presjednici MZ Balotiće a ne da rade ili vode ministarsvo saobraćaja… Gubitase dajimo na koncesiju… Više »

081
Gost
081

A sto cemo sa zeljeznicom kad ste tako brizni? Briga vas za drzavu svi ste isti i vlast i opozicija no valjda za bolje nismo.

Mirsad
Gost
Mirsad

Deri bandu Osmaneeeeee…SD pih.

fenjer
Gost
fenjer

Ali zato vasi jesu, uzasni ste, foteljasi s kupljenim diplomama!

obični građanin
Gost
obični građanin

Znači pada Vlada! Biće vanredni parlamentarni izbori jer će SD zbog davanja aerodroma u zakup napustiti Vladu 👍👌🙄

Mojas
Gost
Mojas

Osmane pravo u sridu.E neka si im reka, SD je interesna grupa,a pokvarena do srzi.

Ipko
Gost
Ipko

BS i SD udjose u klinc,nemaju dje vise svoje da zaposljavaju pa udarise jedni na druge a mi gledamo i cutimo ka ovce.Na skadsrsko jezero sve provjereni strucnjaci iz Gusinja i Rozaja,Monteput,Aerodromi,ministarstvo ovo,ono….sli ima o a stara VRIJEME JE MAJSTORSKO RESETO.

Evoks
Gost
Evoks

Haha, “iznad ličnih interesa SD-a”. Kako ih je p****o. Znači, SD ne daje aerodrome zarad ličnog interesa, da bi imao gdje uhljebljavati svoj kadar, i čak i DPS to javno kaže.

Kakav SD autogol.

Murko
Gost
Murko

Ministar je namjerno ili ne izjavio da je evidentna diskriminacija pri zapošljavanju. . Najviši pravni akt je pogažen. . . Zbog ove izjave treba poktenuti postupak pred Ustavnim Sudom, radi ocjene ustavnosti i zakonitosti zapošljavanja u Aerodromima CG kao i drugim firmama, zbog postojanja diskriminacije, a ova izjava se može iskoristiti kao dokaz u postupku. . . Predlažem Vladi da… Više »

Patriota
Gost
Patriota

Ka oni ka vi!

Radio F
Gost
Radio F

Svaka čast Osmane. Aerodromi su zarobljeni i ugroženi partijskim zapošljavanjem i partijskim interesima ranije SDP,a sada SD.

Lazar
Gost
Lazar

Nije prvi put da tako prijete. Znam da ih ovakve najave pogađaju, ali se moramo izdići iznad ličnih interesa SD-a. Sve ih to pogađa jer su u ovoj kompaniji pozapošljavali rodbinu i prijatelje, ali to ne može biti preče od interesa države. Posmatrajmo kako je to urađeno u okruženju. Kod nas će biti sve transparentno i po zakonu i nikako… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

A šta je Osman radio u Monteputu to nije bio nepotizam?

Rasko
Gost
Rasko

Nurko je brat

Miodrag
Gost
Miodrag

Sve ce biti javno i transparentno,a vjerujem da se vec zna ko ce uzet aerodrome pod koncesiju,ovome gospodinu nijesu vazni interesi SD ,da bog da raspala se koalicija zbog toga,pa onda novi izbori , a nijesu odavno ni bili ,sprdnja,uglavnom daju/prodaju se dvije zlatne kokoske,bravo

Scele
Gost
Scele

Nurkovic izdao sebe na 30 godina Erdoganu pa bi i CG aerodrome. Pitanje je ima li Dps neku zamjenu za SD u parlamentu, da li su pronadjeni novi “pajovići i jasavići” u opoziciji pa se pokrenula ova priča…?

Grabulja
Gost
Grabulja

Ako im se ne svidje neka napušte Aerodrome, ubačićemo naše čobane iz Pljava, Gusinja i Petnjice! Neće se primijetit razlika.

melvudin
Gost
melvudin

Covjek koji je sebi dao nagradu od 2800 eura dok je bio rasporedjen na radno mjesto “PLJACKAS U MONTE PUT” ,da komentarise necije interese. Kad si bio na aerodrom u posjetu kao ministar pa da bar vidis o cemu se prica a ne da se ovako javno prosipas “moralna gromado”. I dje si ono cerku zaposlio i pod kojim uslovima?… Više »

djuro
Gost
djuro

….ali su vazni licni interesi DPS-a

Strahinja
Gost
Strahinja

Zasto bi se izdalo nesto sto donosi profit, samim pominjanjem ovoga mirise korupcija u vazduhu!

Rajko
Gost
Rajko

Rece Osman i osta ziv koji je zaposlio 50 ljudi bez skole u svom ministarstvu. Sekretarica mu postala sef kabineta a drugi dobro da se znaju potpisat. No Osmane mene ne zanima SD i vasi odnosi vec ti kao predlagac Vladi koncesije nad nasim blagom moraces kad tad da snosis odgovornost. Tako se radi u demokratskim drzavama. A o tvom… Više »

tschugo
Gost
tschugo

kazes tako se radi u demokratskim drzavama,nije tako vec u “demokratskm”

Loi
Gost
Loi

Banana država.

Please fill you
Gost
Please fill you

Gdje li ce ih sada uhljebiti

pakol
Gost
pakol

njima su itekako vazni…a ko bi normalan njih glasao da nije toga..da izgube svi bi presli za dva dana nedje drugo

Kenan H
Gost
Kenan H

“Sve ih to pogađa jer su u ovoj kompaniji pozapošljavali rodbinu i prijatelje,” – AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE???

Bokez
Gost
Bokez

Portonovi,portomontenegro,sad aerodromi,butige i poslovni prostori!
Nije li previše jugoistoka,Zar EU nije sjeverozapadno?

Nijaz
Gost
Nijaz

Bravo, Osmane! Nedaj dno da ispliva!

eeee
Gost
eeee

Druze koliko ste bosnjaka zaposlili u zadnjih par mjeseci tamo? Ne zato sto su kadrovi no sto su u vasoj partiji. Raspitaj se malo pa pricaj “ministre”.

ND
Gost
ND

Samo pogledajte Ministarstvo prosvjete i kabinet ministra!

Kabinet
Gost
Kabinet

Tamo je zlo i naopako. Ne samo u kabinetu no i po vrtićima i školama . Prvo članska pa produzavas rješenje . I to člansku donosiš na uvid.

fenjer
Gost
fenjer

30-oro minimum…

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Bravo Nurkovicu SD je prirepak u koaliciji a drze 40% finasija u Crnoj Gori.Brajovic je Ranjova skola isto samo drugo pakovanje.

ND
Gost
ND

Taj prirepak će uništiti sve,bojati sr da ne bude kasno.

NHM
Gost
NHM

Znači, nije bio problem kad su pozapošljavali rodbinu i prijatelje, samo sad da ne ometaju vaše namjere?

Gavro
Gost
Gavro

Kako im ga reče!

Send this to a friend