Ekonomija

Nurković: Odluka Vlade o Montenegro Airlinesu odmah nakon odmora

Osman Nurković

Ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je u intervjuu televiziji Vijesti da će o budućem poslovanju Montenegro Airlinesa Vlada razgovarati odmah nakon odmora.

“Poslije odmora ćemo ozbiljno sjeti i razgovarati o tome”, kazao je Nurković.

Ubrzo potom može se očekivati i konačno donošenje odluke o funkcionisanju nacionalnog avioprevoznika.

“Montenegro Airlines je 2017. i 2018. godinu ostvario dosta dobre rezultate i mi imamo, u poređenju sa prethodnim godinama, značajno povećanje tog profita, odnosno te razlike u poslovanju u odnosu na prethodnu godinu. Sigurno ćemo izaći sa nekim planom. Nećemo do besvijesti, do nekog samoubistva, održavati nekog ko ne donosi benefite državi”, jasan je Nurković.

Preispitivanje odgovornosti za nagomilane dugove u ovoj kompaniji po njemu je bespredmetno.

“Da li ja nešto imam od toga ako budem pozvao nekoga na odgovornost koji je u prethodnom periodu radio? Možda su morali na taj način da zarade ili funkcionišu. Ne znam, možda su oni ocijenili da je moguće iz tog redovnog fonda servisirat te potrebe i u prethodnom periodu moguće završavati”, mišljenja je on.

Govoreći o autoputu, Nurković ističe da Vlada jedva čeka da prva dionica autoputa Bar-Boljare bude puštena u saobraćaj.

“Vidite kako je sad putovati ovim putem od Podgorice kroz Platije do Kolašina. Samo jedan dan, da se ljudi voze, odnosno kreću autoputem je ogromni benefit za građane, vozače i za sve druge”, kazao je Nurković.

A na pitanje da li Vlada ima projekcije koliko bi mogla da iznosi putarina za tu dionicu, Nurković podsjeća na iskustva iz regiona i Evrope.

“To je osam do 12 centi po kilometru za putničke automobile. Vidjećemo, u suštini će se naplaćivati i ipak će to biti benefit bez obzira na cijenu te putarine u odnosu na ovaj putni pravac kojim se trenutno vozimo”, kazao je Nurković.

Otkriva i šta će biti sa petljom Smokovac.

“Evidentno da nije ugovoren i to smo konstatovali i rekli na koji način da rješavamo taj problem koji se ispostavilo da je problem. Konstatovali smo da je projektovanje petlje obaveza izvođača radova, odnosno CRBC, a da izvođenje radova nije ugovoreno i da treba da mi dogovaramo i da država plati taj dio puta. Urađena je projektna dokumentacija, ona je odobrena od strane državne komisije za reviziju i sad očekujemo ponudu izvođača radova za ovaj dio”, kazao je ministar.

Na pitanje kako je moguće da im promakne tolika petlja, te da se nije na vrijeme ugovorila kad se radio kompletan projekat za auto-put, Nurković ističe da im to nije promaklo.

“Nije promaklo, zna se da se mora projektovat petlja. Ali priključak na autoput, ako ste išli u okruženju negdje gdje su izgrađeni autoputevi, nije odmah riješeno pitanje priključka ili isključenje sa autoputa nego se stavi neki privremeni priključni putevi. Praktično još kilometar i po do novog auto-puta, nove dionice autoputa”, objasnio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BABA
Gost
BABA

Za 40km novog AUTOPUTA BG -Ljig putarina kosta 1.1€ a kroz Sozinu koju smo do sad 10 puta otplatili po 2.5€ a za koliko km…? Bitno je da nas oni gule kroz Monteput i da se tamo zaposljavaju njihovi i dijele otpremnine dok obican naron krepava od gladi.. Ove PETLJAvina partije ce nam doci glave..

KLM
Gost
KLM

Stalno se ovdje govori obican narod krepava od gladi.Pa djeje taj narod ako krepava dase buni.Prije bih reko daje ovdje narod ozoban moja Bako.Na kraju pa nekaga za bolje i nije.

suzanar
Gost
suzanar

Toliko se prica o MA… Pa napokon treba i donijeti odluku…Slazem se…Al posle same izjave ministra da je MA u 2017. i 2018. godini ostvario dosta dobre rezultate…… potam se cemu dilema…. Ali razmislja li ko o zaposlenim…da li se napravila procjena potrebnih-ali stvarno potrebnih radnih mjesta…sto je bilo, bilo je///kako se ranije radilo…da li treba preispitati odgovornost ranijeg menadzmenta….… Više »

Tomo
Gost
Tomo

A Đurišić,tužioci?

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Sa kim se sprdaju ovi ljudi? Dokle više?

Simo
Gost
Simo

Nurkovicu koga mazete sad? Mne airlines je prije 2 godine planiran da bude odrziv i oprostice im se silni dugovi koji lome kicmu Aerodroma CG. Nisam za gasenje nacionalnekompanije odmah da budem jasan ali sto niste tako posteni prema Aerodromima kao prema kompaniji?

Nikola p.
Gost
Nikola p.

Kroz platije nema guzvi, odnosno blokade saobracaja.
Na primorju KOLAPS od saobracaja, kolone kilometarske tokom sezone a u Kotoru 10mj kolaps saobracaja.
A drzava pravi autoput na potezu koji nije prioritetan. Pa kad se otvori auto put Bar Boljare tek onda na primorje nas ceka kataklizma. Pa gdje je tu pamet? Uzas.
Ko sve vodi i donosi odluke….moja djeca bi bolje, nema dileme.

Ćotek
Gost
Ćotek

ključ u bravu 😉

Pajo
Gost
Pajo

Da li je moguce da nam je ovo ministar?

Kely
Gost
Kely

😂😂😂😂😂 a od cega odmarate?!

MONAKO
Gost
MONAKO

KELY odmor od vrucine…
Blago njima …
Da je mene kukavcu na odmor po ovome zaropeku

Vujadin K.
Gost
Vujadin K.

“Ozbiljno sjesti i porazgovarati o tome”
Mozete slobodno i stojeci, efekat ce bizi isti.

Pe Tlja
Gost
Pe Tlja

Objašnjenje za petlju je kao da je rekao, pa logično je da sunce izlazi na zapadu a zalazi na istoku…., tu su nas žuti malo preveslali….

Ramadan Petlja
Gost
Ramadan Petlja

Ko zna šta su još “sposobnog” Brajovića Kinezi preveslali? Ali neko ima korist od toga!

Send this to a friend