Ekonomija

Nurković u Abu Dabiju: Produbiti saradnju sa UAE

Ministar saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore Osman Nurković prisustvovao je na svečanom prijemu u kraljevskoj palati u Abu Dabiju kojeg je upriličio šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, krunski princ Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tokom prijema, šeih al Nahjan i ministar Nurković izrazili su zadovoljstvo već postojećim prijateljskim odnosima dvije države, ističući da postojeću saradnju treba produbiti ne samo u sektoru saobraćaja već i u ostalim sektorima koji utiču na pospješivanje privrede Crne Gore.

Podsjećamo da ministar Nurković boravi u zvaničnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima tokom koje učestvuje na Svjetskom kongresu o putevima kojeg organizuje PIARC-a (Svjetsko udruženje puteva) te da se tokom prvog dana posjete bilateralno sastao s ministrom infrastrukturnog razvoja UAE Al Nuaimijem.

Na marginama događaja, ministar Nurković je razgovarao i s ministarkom održivosti i vještina Ujedinjenog kraljevstva, Nusrat Ghani, u čijem se portfelju nalaze pomorstvo i razvoj luka. Ministarka je izrazila želju za unapređenjem saradnje između Ujedinjenog kraljevstva i Crne Gore u ovom sektoru, kao nastavak već ojačanih veza između dvije države ostvarenih nedavnim potpisivanjem Sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju i Sporazuma koji se odnosi na vazdušni saobraćaj između Vlade Crne Gore i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Takođe, ministar Nurković je imao priliku da bilateralno razgovara i s ministrima Singapura, Malezije i Saudijske Arabije, kao i zamjenikom ministra saobraćaja Južne Koreje.

Pored ovoga, delegacija Vlade Crne Gore je imala priliku i da učestvuje u tehničkoj posjeti zgradi terminala Abu Dhabi aerodroma, koji će biti treći u svijetu po veličini, odmah nakon Pekinga i Dubaija. Poseban fokus tokom tehničke posjete stavljen je na modele proširivanja aerodroma, te finansiranja i upravljanja istim.

U delegaciji Vlade Crne Gore, pored ministra Nurkovića nalaze se i generalni direktor za državne puteve Mirsad Ibrahimović, otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore u UAE Dragiša Dragnić i samostalna savjetnica Bilsana Bibić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr.arh.
Gost
Dr.arh.

Gledam ove zgrade, kao iz naučno-fantastičnih filmova, a naši nazadnjaci se zgražavaju nad 10 spratova, u ime ,,tradicije”. Onda bi Arapi vascijeli vijek trebali praviti šatore!

Jadranka Jonska
Gost
Jadranka Jonska

Bas na tom aerodromu u Abu Dabiju i Dubaiju rade ing iz CG.Kako to da Seik brine o nasem kadru ……Pitam se.Srecni mladi sto su pobjegli od gladi.

Mirjana
Gost
Mirjana

A zna li ministar za mlade kadrove iz CG po UAE.Pita li se zasto su tamo.Da li ga to iole zanima.Mladi svuda u svijetu cijenjeni i bore se za njih.Podcijenjeni su samo ovdje.Gosp.ministre.

Enigma
Gost
Enigma

Mala je razlika između Abudabija i Rožaja 😂 a Nurkoviću 🙈🙈🙈🙈

Send this to a friend