Ekonomija Ministar učestvovao na panelu i kongresu

Nurković u Emiratima: Moguća saradnja u pomorstvu i infrastrukturi

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kako je saopšteno, on se sastao sa ministrom infrastrukturnog razvoja UAE Al Nuaimijem tokom kojeg je podvučen značaj prijateljskih odnosa između dvije vlade, a razmatrane su i opcije za dalje unapređenje saradnje u sektoru pomorstva i infrastrukture, posebno u vidu razmjene najboljih praksi, iskustava i znanja.

“Crna Gora je multinacionalna, multietnička i multireligiozna država i kao takva služi kao pozitivan primjer diverziteta i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana”, dodao je Nurković.

Najavljeno je takođe da će ministar učestvovati Svjetskom kongresu o putevima, a učestvovao je i na panelu pod nazivom ,,Transportne mreže budućnosti“.

Pored ministra Nurkovića na pomenutom panelu govorili su ministri saobraćaja i infrastrukture iz Australije, Ujedinjenog kraljevstva, Švedske, Španije, Singapura, Senegala, Južne Koreje i Kambodže.

U delegaciji Vlade Crne Gore, nalaze se i generalni direktor za državne puteve Mirsad Ibrahimović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u UAE Dragiša Dragnić i samostalna savjetnica Bilsana Bibić.

Send this to a friend