Ekonomija

Nurković u Novom i Budvi: Važno je da sarađujemo i radimo za dobrobit svih građana

Osman Nurković

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštinama Herceg Novi i Budva.

Fokus razgovora tokom posjete Herceg Novom su osim putne infrastrukture, bile i teme iz oblasti pomorske privrede, status Luke Zelenike i gradske luke Škver.

“Zakoni i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donese sistemska rješenja i uredi oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima”, istakao je Nurković.

Prema njegovim riječima bez obzira na političke stavove i opredeljenja zajednički zadatak je da se stvore bolji uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore.

“Najznačajniji projekti za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Herceg Novom su izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica, definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver, rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac”, je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

On je istakao da se radi o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Jadranske magistrale, Katić i saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi ovog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u izvođenju radova.

Kao teme od posebnog značaja za grad istakli su i uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa, te mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru.

Radna posjeta nastavljena je susretom sa menadžmentom Opštine Budva. Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je istakao da je Budva strateški važna opština za cijelu državu.

“Važno je da sarađujemo i radimo za dobrobit svih građana, dobrobit građana uvijek treba da bude na prvom mjestu, svaka opština je važna, kako na sjeveru tako i na jugu. Rješavajući probleme na lokalnom nivou, realizujući kvalitetne projekte benefiti se moraju osjetiti i na nacionalnom nivou”, naglasio je on.

Nurković je ocijenio da je izgradnja savremene infrastrukture neophodan preduslov za sve privredne aktivnosti.

“Danas smo iskoristili priliku da razgovaramo o detaljima vezanim za dva važna projekta koja će se realizovati na teritoriji opštine Budva. Riječ je o bulevaru od Jaza do Tivta i zaobilaznici oko Budve”, rekao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

E radis za narod sto jes jes🤣🤣🤣

Send this to a friend