Ekonomija

Nurković za CdM: Država pokušava da pomogne pomorcima, viškova ima u željezničkim preduzećima

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pokušava da pomogne pomorcima da lakše dođu do licenci za rad na inostranim brodovima. Ovaj Vladin resor pokušava da potpiše Sporazum o međusobnom priznavanju pomorskih sertifikata (ovlašćenja) pomoraca sa državama članicama EU. Za sada je Ministarstvo to uspjelo da uradi sa Portugalom, a u planu je Holandija. Ovo je je u intervjuu za CdM kazao prvi čovjek ovog resora Osman Nurković. Potvrdio je da postoji višak zaposleniih u administraciji željezničkih preduzeća, ali i da su za rješavanja tehnoloških viškova potrebna značajna finansijska sredstva, za šta će pokušati da nađu izvore finansiranja u narednoj godini. Za zakup Aerodroma Crne Gore, kako tvrdi ministar, zainteresovane su vodeće svjetske firme u ovoj oblasti.

CdM: Da li će i koliko, Crna Gora zbog kašnjenja izgradnje prve dionice auto-puta plaćati penale ili je to odgovornost kompanije CRBC?

Nurković: Ugovorom o projektovanju i izgradnji predviđena je mogućnosti da strane imaju prava na svoja potraživanja za dodatna plaćanja i/ili produženje roka realizacije, koja su predmet vrednovanja i determinacije od strane Nadzornog organa. Strana koja nije zadovoljna konačnim stavom Nadzornog organa, pitanje može kandidovati za rješavanje prema Komisiji za rješavanje sporova, i u krajnjem prema Arbitražnom sudu Trgovinske komore u Cirihu. U slučaju kada dođe do kašnjenja zbog potvrđenih razloga na strani izvođača radova, predviđena je naplata naknade štete, koja maksimalno može iznosti 40 miliona eura.

CdM: Pomorci se žale da teško dolaze do licence za rad na inostranim brodovima. Da li ste se bavili ovom problematikom, odnosno, da li su Vam se pomorci obraćali ovim povodom?

Nurković: Zapošljavanje pomoraca je u direktnoj vezi sa priznanjem Crne Gore na Bijeloj listi Evropske Komisije. Kao što vam je poznato Crna Gora je 2015. godine izbrisana sa Bijele liste Evropske Komisije na kojoj se kao adekvatne prepoznaju države čija obuka, obrazovanje i sertifikacija pomoraca je na nivou standarda država Evropske Unije. Ovo je za posljedicu imalo gubitak prava na zapošljavanje crnogorskih pomoraca koji plove na brodovima pod zastavom država članica EU. Da bi to stanje popravili Ministarstva saobraćaja i pomorstva je od 2015. do marta 2017. godine intezivno radilo na otklananju nedostataka što je dovelo do ponovnog povratka na Bijelu listu i prepoznavanja pomorskih sertifikata iz Crne Gore kao adekvatnih. Međutim, povratak na Bijelu listu je samo smjernica Evropske Komisije svojim članicama koje same treba da donesu odluku da li će primiti crnogorske pomorce na svojim brodovima ili neće, zavisno od spremnosti te države da pored svoje radne snage uveze i radnu snagu iz inostranstva. Ono što Ministarstvo saobraćaja i pomorstva može po ovom pitanju da uradi je da pokuša da potpiše Sporazum o međusobnom priznavanju pomorskih sertifikata (ovlašćenja) pomoraca sa državama članicama EU. U tome smo uspijeli sa Portugalom, gdje je 24. septembra 2018. godine potpisan Sporazum o međusobnom priznavanju pomorskih ovlašćenja čime je stvorena mogućnost da crnogorski pomorci ravnopravno plove sa portugalskim pomorcima na brodovima pod zastavom Portugala. U toku je i priprema Sporazuma sa Holandijom za koji se nadamo da će biti potpisan do kraja 2018.

CdM: Mnogo novca se izdvaja za željezničku infrastrukturu. Da li taj novac završava tamo gdje treba, ili se koristi u neke druge svrhe, s obzirom da nam je željeznička infrastruktura dotrajala, vozovi u lošem stanju, spoiri, kasne…?

Nurković: Od 2006. do danas radi se posvećeno na generalnim remontima glavnih pruga i prosjek investiranja na godišnjem nivou je veći od 12 miliona eura u infrastrukturu. Najveći dio radova se izvodi po strogim međunarodnim tenderima i po procedurama vodećih evropskih banaka (EIB, EBRD, ČEB, IPA fodnovi , WBIF fond za Zapadni Balkan), tako da nema mjesta spekulacijama o nenamjnskom trošenju novca. Pregovaramo o nabavci novih vozova kako bi kompletirali ponudu u lokalnom saobraćaju, obezbijeđen je novac za remont depoa i radionica, znamo da su potrebna i sredstva za novu mehanizaciju za održavanje pruga, tako da se radi na poboljšanju svih segmenata željeznice. Potrebno je vrijeme da se sve obnovi, više od 50 odsto pruga je remontovano i unaprijeđeno.

CdM: Koliko je radnika zaposleno u željezničkim preduzećima? Koliko je njih višak,  da li postoji plan otpuštanja i socijalni program?

Nurković: Ukupno je zaposleno u sva četiri privredna društva oko 1650 radnika, što je 50% manje nego što je imala jedinstvena željeznica prije 20 godina. Kompanije rade na procjeni potrebnog broja zaposlenih i ono što se može reći da nema viška zaposlenih u eksploataciji, dok određeni višak postoji u administraciji. Za rješavanja tehnoloških viškova potrebna su značajna finansijska sredstva, za šta ćemo pokušati da nađemo izvore finansiranja u narednoj godini.

CdM: Možete li nam reći koje su sve kompanije zainteresovane za zakup crnogorskih Aerodroma?

Nurković: Za zakup crnogorskih Aerodroma interesovanje su pokazale vodeće svjetske firme u ovoj oblasti. Među zainteresovanim su četiri francuske firme, 4-5 turskih, dvije njemačke, nekoliko firmi iz arapskih zemalja (Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati), iz Južne Koreje, Irske, Austrije, Indije, a u međuvremenu se javljaju i drugi.

CdM: Da li je tačno da je njemački Fond 4K Invest zainteresovan da preuzme Montenegro Airlines? Jeste li sa njima razgovarali?

Nurković: Tačno je, imali smo nekoliko sastanaka, gdje smo razgovarali o modelima saradnje.

CdM: U maju ste rekli da je važno da se željezničkim saobraćajem povežu Crna Gora i Kosovo. O kakvom projektu je zapravo riječ?

Nurković: Riječ je o projektu nove pruge Pljevlja-Bijelo Polje-Berane – granica sa Kosovom, za koju je urađeno idejno rješenje sa potrebnom dokumentacijom 2013. godine. Radi se novoj pruzi, sa kojom bi se valorizovao basen Pljevlja i uspostavila veza sa Kosovom (Peć).  Prezentovali smo kolegama sa Kosova urađeno rješenje i očekujemo poteze u smjeru izrade preliminarne dokumentacije i na prugama Kosova. Inače, za brzinu od 120 km/h i i jednokolosječnu prugu sa električnim napajanjem, procjena koštanja je od 10-12 miliona eura po kilometru.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Kome vi pomognete on je bankrotiro

A
Gost
A

Zasto se pravi pruga do Kosova. Da mi idemo tamo ili da oni dolaze vamo (osvajaju). Prije da ce bit ovo drugo.

Marko
Gost
Marko

MSP ne da moze da pokusa vec mora da se svim silama upregne(da,upravo upregne)da potpise sporazum sa drzavama EU o priznavanju CG sertifikata!!!Sa Bijele liste se nije smjelo dozvoliti ni da budemo skinuti!Ne glorifikujte povratak na Bijelu listu i ne predstavljajte ga kao bilo kakav uspjeh vec,kao sto i jeste,djelimicno ispravljanje kardinalnih gresaka vlade i ministarstava,sto obrazovanja,sto MSP.Ta ministarstva izdaju… Više »

Toni
Gost
Toni

Tačno tako. Ovaj problem nema nikakve veze sa ratovima, sankcijama, zajedničkom državom ili ne znam čime više. Za ovo je isključivo i samo kriva država i institucije u kojima sjede nesposobni i neobrazovani ljudi.

Glavaticic
Gost
Glavaticic

Ko nam je unistio jugooceaniju prodao i preselio u pg jugopetrol.
Katastrofa za Kotorane.

Đuro
Gost
Đuro

Bošnjak po profesiji veli POKUŠAVAMO POMOĆI POMORCIMA stid i sram osjećam kad vidim ovakve spodobe u bilo kojoj sveri društva sramota dooklle mili Joko što bi neki kazali…

mojsilovic
Gost
mojsilovic

fino nas je Vladika upozorio sto se Poturica tiche, ostavio nam je i zapisano.

mojsilovic
Gost
mojsilovic

vidi se da je radan, po nekoliko sastanaka sa svim zainteresovanim. krka se janjetina.. bodre se. eto nijesu imali vremena da se dotaknu zeljeznice zadnje tri decenije pa ce sad.

Topolica
Gost
Topolica

Najgori ministar u Crnoj Gori ali onaj za koga Marković kaže da se drzi zakona. E eto vam ga DPS-ovceSve uništi,veze s mozgom nema,tajno radi sa ljudima i sklapa dogovore,radi protiv firmi a u interesu Turskih. Prabi primjer je što radi za Port of Adriu a protiv Luke jer mu je u kabonetu žena Sadata Kare direktora Port of Adrie.Direktno… Više »

SAMO NEBO ZNA
Gost
SAMO NEBO ZNA

Ne diraj pomorce jer ZARADJUJU HLEB SA DEVET KORA …
Zeznuces nesto cim si se sjetio njih…Bar da procenat uzmes od tih MORSKIH VUKOVA

Ljuta
Gost
Ljuta

Nije ni čudo sto nurkovic nema pojma o potrbama pomoraca jer ljudi koji su za to direktno odgovori jos uvjek ne znaju osnovni problem….kuca se ne gradi od krova….udruzenja pomoraca takodje se bave perifernim stvarima ….

Stara Varos
Gost
Stara Varos

Samo Bosnjaka da ne fali u javnim preduzecima, pa ostalo sta god ‘ocete.

mojsilovic
Gost
mojsilovic

nurkovici drze pola Drzave, sta bi Cina Goja bez njenih bosnjaka.. sirak tuzni.

Dejo milioner💔
Gost
Dejo milioner💔

Ima li koja da bi pobjegla iz politizovane crne gore. 👍

jklč
Gost
jklč

Oće li neko više pojasniti ovome Nurkoviću da je on višak, i da treba da sjaše i vrne se okle je došao. Pa neka međedima diže obrve ka milo i priča priče. Evo ispada da će pomorci poželjeti Vukovića Miška, a Miška biti neće na raspolaganje da spašava pomorce ka nekad.

Ljuta
Gost
Ljuta

Mogao si nastaviti jer CG vise nema brodova da ih Misko unisti zajedno sa pomorcima Barske i Jugooceanije….

Topolica
Gost
Topolica

Najviše ih je unistio i pokrao Raco Orlandić.Pitajte gde im je arhiva.Sva zapaljena.Sve opljačkao.Apartmane ispid Vidikovca kod Bara,apartmane na Kopaonik,u Ljubljanu i Niš stan.Kuću u Beograd.

Dejo milioner💔
Gost
Dejo milioner💔

Nemam riječi pruga sa kosovom i toliko košta kilometar 10 do 12 miliona. 👍sramota. 👍

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Treba li Crnoj Gori ovakvi Osmani,Melvudini,Mulje i Sulje,dje ovo živimo brate mili,pa nije ovo Bosna.

mojsilovic
Gost
mojsilovic

nemoj tako muljavi pa ovo je zajednicka drzava svih nas sa Milom na chelu.

Send this to a friend