Ekonomija

Objavljen Javni oglas za davanje prava na komercijalno korišćenje nedrvnih šumskih proizvoda za 2023. godinu

Kolašin/Foto: Uprava za šume

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima raspisala je Javni oglas za podnošenje prijava za davanje prava na komercijalno korišćenje nedrvnih šumskih proizvoda za 2023. godinu, kojim se daju na komercijalno korišćenje nedrvni šumski proizvodi iz šuma i sa šumskog    zemljišta u državnoj svojini.

Nedrvni šumski proizvodi daju se na komercijalno korišćenje u Područnim jedinicama Pljevlja, Rožaje, Berane, Petnjica, Plav, Andrijevica, Gusinje, Bijelo Polje, Podgorica, Kolašin, Mojkovac, Danilovgrad, Nikšić, Plužine, Žabljak, Šavnik i Kotor, u svim gazdinskim jedinicama kojim gazduje Uprava za gazdovanje šumama i lovištima.

“Količine nedrvnih šumskih proizvoda koje će se davati na komercijalno korišćenje, zavisiće od godišnjeg roda po područnim i gazdinskim jedinicama i iste će se određivati i kontrolisati na način da komercijalno korišćenje ne ugrozi njihov ekosistem i funkcije šuma”, objašnjavau iz Uprave.

Na Javni oglas mogu se prijaviti sva pravna i fizička lica koja su registrovana za otkup nedrvnih šumskih proizvoda u Centralnom registru privrednih subjekata, u skladu sa zakonom i ispunjenim svim uslovima za učešće koji su definisani u tekstu Javnog poziva.

Prijave moraju biti predate na arhivu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Ul.M.Tošića br. 4, Pljevlja, najkasnije do 7. marta 2023.godine, do 10 sati.

Javno otvaranje prijava, kome mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici sa priloženim punomoćjem potpisanim od strane ovlašćenog lica, počeće dana 7. marta 2023.godine, u 11 sati sati, u prostorijama Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

“Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na Javni oglas za davanje prava na komercijalno korišćenje nedrvnih šumskih proizvoda za 2023. godinu, čiji kompletan tekst možete preuzeti ovde http://www.upravazasume.me/dokumenti/1676635064-javni%20oglasnedrvni.pdf“, ističe se u saopštenju.

Send this to a friend