Ekonomija

Objavljen Javni poziv za dodjelu podrške poljoprivrednicima

ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za 2018. godinu.

Po ovom Javnom pozivu podržavaju se investicije u visini od 1.000,00 eura do 10.000,00 eura, dok je podrška ministarstva do 50 odsto ukupnog iznosa odobrene investicije, odnosno 60 odsto za podnosioce zahtjeva mlađe od 40 godina.

Iz Ministarstva navode da podršku kroz uvođenje ili unapređenje postojeće prerade na gazdinstvu mogu ostvariti proizvođači u svim sektorima kao što su prerada mesa, mlijeka, biljnih proizvoda, u oblasti pčelarstva, ljekovitog i aromatičnog bilja i akvakulture.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti i ugraditi namjensku, novu opremu za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda kao i adaptirati postojeće objekte za preradu, kako bi se ispunili zahtjevi higijene propisani nacionalnim zakonodavstvom u cilju obezbjeđivanja zahtjeva za bezbjednost hrane.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva su fizička ili pravna lica koja moraju biti registrovana u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do trenutka podnošenja zahtjeva za odobravanje projekta.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 9. april.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Že.B.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Bilobi lijepo kadbi ovo zito sa slike bilo snimljeno nedje u Crnoj Gori.

Send this to a friend