Ekonomija

Objavljen poziv za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru

Uprava javnih radova objavila je danas postupak javne nabavke za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru, procijenjene vrijednosti blizu million eura.

Rok za dostavljanje ponuda na adresu Uprave je 14. oktobar, kada će biti organizovano njihovo javno otvaranje.

Riječ je o jednoj od četiri faze uređenja ovog popularnog primorskog naselja, u koje će Vlada Crne Gore, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložiti ukupno oko 5,4 miliona eura.

<<<Sutomore će dobiti šetalište i trg, investicija vrijedna 5,5 miliona eura<<<

Objavljenom tenderskom dokumentacijom obuhvaćeno je skoro 5.000 metara kvadratnih, koji predstavljaju centralni javni prostor cijelog naselja, sa novom organizacijom trga, pješačke zone i zelenim površinama.

Izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta finansiralo je Morsko dobro, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, MZ “Spič” i nevladinih organizacija iz Sutomora, pri izradi projektne dokumentacije posebno se vodilo računa o racionalizaciji prostora na obali i proširenju zelenih površina duž novog šetališta.

“Realizacijom projekta širom otvaramo vrata ne samo za unapređenje turizma, već i poboljšanja života stanovnika Sutomora. Iz tog razloga, nadamo se da ćemo kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova”, kazao je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Sutomore je, ističe on, već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje.

“Posebno bih istakao da ova investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama”, naveo je Nuhodžić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Thor
Gost
Thor

U Budvi isto pocinje rekonstrukcija setalista od Starog grada sve do Rafailovica. Prica se i da ce se probit staza od Kamenova do Przna uz morsku liniju. Kad bi se to ostvarilo, imali bi funkcionalno setaliste od Starog grada sve do Svetog Stefana, i to bi za turiste bio apsolutno nevjerovatan dozivljaj. Jer ko je jednom setao tim putevima zna… Više »

Barani
Gost
Barani

Нова и боља пасарела,трећа трака пуд Бара као и спајање пешачком стазом од Борца до Жукотрлице….И да почне градња на Маљевик код и стаза испод Голог брда….

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovo pise neko ko voli i poznaje sutomore…..al brate morate se organizovat sami da izvrsite pritisak na vlast

Mnogo zelenila
Gost
Mnogo zelenila

Malo je betona predviđeno. Ono nekoliko predviđenih drveta i 5 kvadrata cvijeća samo zauzima prostor betonu i komplikuje održavanje. Moglo se makar kamenjem popuniti ili kamenim pločama ili pjeskom, samo nikako toliko drveća.

veki
Gost
veki

Sutomore bez plaže nije ništa, ko ide tamo dostamu je agvalta i betona ali….

Send this to a friend