Ekonomija

Obračun januarskih plata policajaca sa novim uvećanim koeficijentima

Sastanak sa Adžićem/ Foto: Sindikat Uprave policije

Januarska plata policajaca obračunaće se sa novim uvećanim koeficijentima od 20 odsto, na koju će se uvrstiti i uvećenje od deset odsto, saopšteno je iz Sindikata Uprave policije.

Iz Sindikata su naveli da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) organizovan radni sastanak sa resornim ministrom Filipom Adžićem, povodom, kako su rekli, raznih dezinformacija o dugo očekivanom povećanju zarada policijskih službenika i obračuna za januar ove godine.

Saopšteno je da je Adžić ukratko upoznao prisutne sa dosadašnjim rezultatima MUP-a vezano za povećanja zarada zaposlenih, nabavke nove uniforme, službenih vozila i drugih rezultata postignutih u korist zaposlenih.

“Prisutni su se saglasili da je vidan napredak na polju saradnje u dijelu rješavanja stambenih pitanja, gdje je MUP dao veliki doprinos obezbjeđenju podrške projektima stambene gradnje u kojima će značajan broj zaposlenih riješiti svoje stambeno pitanje”, rekli su iz Sindikata.

Oni su kazali da su predložene smjernice kako treba rješavati tu problematiku.

Kako su naveli, prisutni su se saglasili da je zajednički rad MUP-a i Sindikata doprinio da se koeficijenti policijskih službenika uvećaju za 20 odsto, što će se odraziti na uvećanje ostalih dodatana na zaradu, kao što su prekovremeni rad, noćni i praznični sati.

Iz Sindikata su podsjetili da su sa Ministarstvom finansija uspjeli da ispregovaraju dodatno uvećanje na zaradu od 20 odsto, kroz Odluku o dodatku na zaradu na određenim radnim mjestima, koja se odnosi na policijske službenike.

“Kako je ta odluka usvojena od Vlade Crne Gore 30. decembra prošle godine, odnosno poslije usvajanja budžeta za ovu godinu, neophodno je da se izvrši procjena uticaja na već usvojeno povećanje koeficijenata”, rekli su iz Sindikata.

Oni su kazali da je za sve to potrebno sagledati uticaj januarske zarade na planirana sredstva za zarade zaposlenih u policiji, kako bi se opredijelila dodatna sredstva za tu namjenu.

“Januarska plata će se obračunati sa novim uvećanim koeficijentima 20 odsto, na koju će se uvrstiti i uvećenje po Odluci u visini deset odsto”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, na sastanku je zaključeno da se u što kraćem roku organizuje sastanak sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, kako bi se za budžetsku godinu obezbijedila nedostajuća sredstva za isplatu po osnovu Odluke o dodatku na zaradu na određenim radnim mjestima.

Iz Sindikata su naveli da je donijet zaključak da se u što kraćem vremenu uradi fiskalni uticaj Predloga Kolektivnog ugovora, kako bi se dostavio Ministarstvu finansija na davanje mišljenja, da bi se taj document potpisao tokom februara.

“Sastanak sa Adžićem bio je veoma konstruktivan. On je izrazio spremnost da, u saradnji sa Sindikatom Uprave policije, rješava sve naslijeđene i nove probleme zaposlenih u MUP”, rekli su iz Sindikata.

Oni su poručili da će i u narednom periodu, u zavisnosti od dinamike realizacije zaključaka, nastaviti sa sindikalnom borbom u cilju zaštite prava svojih članova.

10

avatar
1000
8
2
0
 
7
SimoSimoSudburzanoviccc69Danilovgrad🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sud
Gost
Sud

Ne znam za druge, ali kao savjetnik sa pravosudnim ispitom u sudu dobila nijesam nista, imam platu manju od medicinske sestre i svakog sluzbenika u Mup-u,100 e vecu platu od zapisnicarke, sudije tri puta vecu platu od nas savjetnika , a 80 % posla savjetnici zavrsavaju, i svi se prave ludi. Ovo je kazastrofa!

burzanoviccc69
Gost
burzanoviccc69

Iole pametan covjek,samo poveze sve i kaze,sve super,vojksa odlicno za saa,uzeli smo apadni sistem uniformi i naoruzanja,hitna pomoc,crveni krst i suzbe gorske su slicnog radnog angazmana,pa su se i sa vozilima,amblemima i bojom i uniformama uskladili,ali vidjeti i sa njima sto im treba,plate su i njima povecali i ako moze u civilu sa oruzjem da radi obezbjedjenje u kccg,i to… Više »

burzanoviccc69
Gost
burzanoviccc69

I da ne zaborami,oko stanova,sve nesto se daje te na mup,te na sud,prosvjesti nikako,meni supruga radi skoro 20 godina,nema je nigdje na spisku,privatno se sekamo sa stvarima od gazd edo gazde,ono sramno i izdajno povecanje vojinovica,da se slozni,dok ne bude 45,nista ne primajte,sta 20 pa sledece 2024 10 pa mozda 2025 10 posto,ko zna ko ce biti ,zdravo bili ziv… Više »

Simo
Gost
Simo

A radi i ti nešto,što se vadiš na suprugu

Simo
Gost
Simo

Još da naučiš da pišeš i ima da si top.
A pokri se ušima,pričaš za ženu,a ti???
Ne umiješ ni sastavit jednu rečenicu,o pisanju sprdnja,i ti takavnekog kritikuješ

burzanoviccc69
Gost
burzanoviccc69

Samo cekamo obracun iz lokalnine samouprave Podgorice,da vidimo ,ko je taj,koji razlikuje rad identican osobe,vise lica,dezurstava,praznicnih dnevnica sto u Sluzbi vatrogasnoj,sto u Sluzbi zastite objekata,sto u sluzbi Komunalne inspekcije i Komunalne policije,kojima se izmedju ostalog nakon evrope sad,obracunava nocni sat oko 0,94 centa,pa to nema u zemljama juzne amerike gdje gaje pamuk,da ne pricamo kako se i oko uniformi nesto… Više »

Danilovgrad🇲🇪
Gost
Danilovgrad🇲🇪

Podigni te vi plate ovim casnim policajcima, koji se bore za zivote ove đece i ove sto deru od jutra do śutra.Lako cemo za sefove hotelijera i Brđanina.
Zasluzili su ovi sa manjim cinovima.

Srdjan
Gost
Srdjan

Njima 30% a nama u prosvjeti 13%, jao ljudi je li ovo moguce. Sram bilo sindikat prosvjete. Ajmo kolege da trazimo ostavku potkupljenog rukovodstva sindikata prosvjete ili da ih isceramo iz kancelarija

Mitar
Gost
Mitar

Koji je koeficijent izracunao ministar onima koji su oruzjem napali njegov grad i sugradjane? Mada on ima potpuno pravo da kaze:” Ako se taj napad nije dopao cetinjanima sto su me postavili na vlast mjesec dana poslije toga?”

Herceg-Novi🇲🇪
Gost
Herceg-Novi🇲🇪

Viđite hotelijeru to da podignete platu opučise i onom koji se slika samo brđaninu.

Send this to a friend