Ekonomija

Obučavaju zaposlene iz Vlade o savremenom poslovanju

Obuka Savremeno komuniciranje za savremeno poslovanje okupila je 30 polaznika iz Vladinih instutucija i kompanija, koji će imati priliku da usavrše interno i eksterno komuniciranje,

Obuku organizuje Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) u saradnji sa Upravom za kadrove.

Predsjednica Odbora za PR i marketing u AMM-u i koordinatorka projekta obuke Ana Martinović kazala je na otvaranju obuke, da su u Asocijaciji došli na ideju da organizuju obuku o poslovnom komuniciranju jer su to pokazale potrebe njihovih članova.

„Međutim, kada smo projekat predstavili Upravi za kadrove, oni su se složili sa nama da usavršavanje u uspješnom komuniciranju treba svim nivoima u Crnoj Gori, kako kompanijama, tako i Vladinom i nevladinom sektoru“, rekla je Martinović u Upravi za kadrove.

Prema njenim riječima, obuka je okupila 30 menadžera različitih nivoa, koji, kako je navela, dolaze iz privrede i iz Vladinih institucija.

„Jako nas raduje da imamo kvalitetnu grupu od 30 polaznika, sa kojima ćemo svi zajedno razmjenjivati iskustva i kominicirati u okviru obuke, i obučiti ih kako da oni budu uspješniji u komuniciranju i internom i eksternom, bez obzira čime se bave i iz koje djelatnosti nam dolaze“, istakla je Martinović.

Govoreći o konceptu predavanja, Martinović je pojasnila da je obuka koncipirana od opšteg komuniciranja ka pojedinačnim temama, navodeći da je prvo predavanje posvećeno (ne)pismenosti u kominiciranju.

„Dalje nastavljamo sa temama vezanim za poslovni protokol, organizaciju događaja, kampanja, interno komuniciranje, međuljudske odnose, kriznu komunikaciju, treninzima za javni nastup, kao i kako da digitalne alatke – poput sajta, Facebook-a ili Instagrama kompanije iz koje dolazite, iskoristite da imate pozitivan imidž“, rekla je Martinović.

Kako je istakla, jedno od predavanja biće održano van zgrade Uprave za kadrove, u PR centru.

„Tu će svi oni, koji nakada nijesu posjetili PR centar, imati priliku da se upoznaju sa tim savremenim, digitalizovanim prostorom, koji zapošljava stručne kadrove. Direktorica PR Centra, Milena Kalezić, će nam pokazati kako pres konferenciju, kao jednu od alatki savremene komunikacije, možete iskoristiti na najbolji način – da se nađete sa medijima na pola puta“, kazala je Martinović.

Obuka će trajati do 14. decembra.

Send this to a friend