Ekonomija  U projekat Na bijelom hljebu uključeno šest lica sa invaliditetom

Obuka za pekare i buregdžije

Sa prezentacije

Kompanije DžiM doo iz Podgorice i Project Advisory Group doo iz Podgorice započele su realizaciju projekta “Na bijelom hljebu”, koji predviđa zapošljavanje, odnosno osposobljavanje osoba sa invaliditetom, za poslove pekara i buregdžije.

“U projekat je uključeno šest lica sa invaliditetom. Nakon tromjesečne obuke četiri polaznika će imati priliku da se zaposle, i dodatno steknu znanje iz pekarske proizvodnje, u trajanju od pet mjeseci,a dvoje i nakon završetka projekta”,  saopšteno je na prvoj tribini pod nazivom „Zajedničkim snagama do posla“.

Dragan Blečić govorio je o pravnom okviru statusa lica sa invaliditetom i benefitima za poslodavce.

Drugi panelista, Mirela Ramčilović, iz Ministarstva za manjinska i ljudska prava, predstavila je mjere za oblast zapošljavanja u oba strateška dokumenta: Strategija za unapređenje položaja lica sa invaliditetom u Crnoj Gori 2016-2020 i Strategija za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije 2017-2021.

Na tribini je govorila i Dragica Šćekić, samostalna savjetnica i za posredovanje u zapošljavanju, ispred ZZZCG, u svojstvu člana Komisije za praćenje grant šema.

Šćekić je upoznala prisutne sa aktivnom politikom zapošljavanja, kroz grant šeme koje Zavod realizuje u saradnji sa poslodavcima.

“Bespovratna sredstva, kroz grant šeme, treba posmatrati kao podsticaj za poslodavce, ali i za lica sa invaliditetom, da se u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem prilagodi radno mjesto i omogući im se adekvatno zaposlenje”, kazala je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Gdje je to da pošaljem ženu da nauči hljeb da pravi,
jer ovaj sto pravi je za rak želuca preporučljiv.
Neeeee moooguuuuu viiiišeeeee!!!!!!

Send this to a friend