Ekonomija

Obveznice Crne Gore na istorijskom minimumu, za 98 dana Abazovićeve Vlade pale skoro 70 odsto

Na berzi u Frankfurtu danas je zabilježeno da su cijene obveznica Crne Gore na istorijskom minimumu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Poslanik Demokratske partije socijalista Petar Ivanović je saopštio da su tokom mandata Vlade na čijem čelu je Dritan Abazović cijene crnogorskih obveznica pale skoro 70 odsto.

On kaže da je siguran da će danas na pressu povodom 100 dana rada Vlade premijer govoriti o rekordnom padu cijena obveznica Crne Gore.

“Na berzi u Frankfurtu u 11h zabilježen je istorijski minimum (72,10 eura). Gotovo 70 odsto pada cijene u ovoj godini ostvareno je za 98 dana mandata 43. Vlade. Djela, a ne riječi”, napisao je Ivanović na Twitteru.

Na Frankfurtskoj berzi je i u junu ove godine zabiljžen značajan pad crnogorskih obveznice sa rokom dospijeća 2027. godine. One su se tada prodavale za 77,42 eura odnosno 22,58 odsto ispod nominale.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
J.J.J.
Gost
J.J.J.

Obveznice su pale 7% a ne 70% kako kaze bombasticni naslov Ivanovica. Trebale bi da su kostale oko 200€ pa kad panu 70% da budu oko 70€. Ovo sam ofrlje racunao. Problem je sto one mogu kostati max 100€ odnosno koji cent manje. Stari trikovi za neuke citace

25 BLD D
Gost
25 BLD D

U lutriju je dobro imati koji procenat lotto grebe kladionica igre na sreću. Tu bih ja kupio.

Milan
Gost
Milan

Nije ovo toliko strasno. U sustini CG ima obavezu da plati kamatu kada stigne rok obveznica. Ovo u Frankfurtu je trgovina nasim obveznicama ali mi sa tim nemamo nista.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ljeva ruka desni dzep.

Sportista
Gost
Sportista

Sve euroobveznice (eurobonds) zemalja u razvoju (emerging markets) su na istorijskom minimumu kao posljedica visoke inglacije i rasta ksmatnih stppa u SAD…Crna Gora nije nikakav izuzetak, pogledajte samo cijenu Turskih eurobondova….molim da mi se objavi komentar, samo činjenice iznosim….

25 BLD D
Gost
25 BLD D

Nije tačno u italiju nisu pale nego kradu gledaju još da povećaju satnicu radnicima na jug primaju svi 700 eura koji ne rade.

Laki
Gost
Laki

Eh,pa kad imate premijera koji je na kraju dozvolio helikopteru druge države da protivzakonito uđe u zemlju,a putnici ne budu kontrolisani,ko može vjerovati takvoj državi?

Bar085
Gost
Bar085

Tako je to kad popovi kolo vode.

gosy
Gost
gosy

Dritko uništava đe god stigne.

18 BLD D
Gost
18 BLD D

Strašno dobro ih nisam kupio dobro mi rekoste jer bih milijardu dao i izgubio.

Hahaha
Gost
Hahaha

Tu Vladu je izabrao DPS

Tomo
Gost
Tomo

E i?
Sta hoces da kazes?
Imas li ti neku ideju, bolju alternativu DPS-u, ili samo volis da se pravis pametan?

Milos bd
Gost
Milos bd

Nema veze. Bitan je temeljni ugovor🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend