Ekonomija

Ocjena slovenačkog novinara: Posjeta Crnoj Gori više nego vrijedna četrnaestodnevnog karantina

Slovenački novinar Igor Fabjan koji je u julu boravio u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, napisao je pet afirmativnih članaka o destinaciji koji su objavljeni u prestižnim slovenačkim medijima.

Između ostalog, u članku naslovljenom „Crna Gora – Ljepotica bez mnogo turista“ koji je objavljen u oktobarskom izanju magazina „Svet in ljudje“ ističući da je Crna Gora država kojoj se uvijek rado vraća, ocijenio je da je posjeta našoj državi više nego vrijedna i četrnaestodnevnog karantina, koji je uslijedio po povratku u Sloveniju.

U tekstu na četiri strane objavljenom u magazinu i na portalu „Finance manager“ krajem jula preporučio je svojim sunarodnicima da posjete Crnu Goru tokom ljeta. Opisujući prirodne ljepote, sjevera i juga destinacije, kanjone Tare i Morače okarakterisao je kao pravi raje za ljubitelje adrenalinskih sportova, a Bokokotorski zaliv kao mjesto sa najljepšim zalscima sunca. https://manager.finance.si/8963827/Crna-gora-privlacna-kot-vedno-in-brez-gnece?cctest&

Takođe, u septembarskom izdanju magazina „Moj mali svet“ objavljen je članak o Skadarskom jezeru, koje novinar naziva „carstvom pelikana“. Pored opisa prirodnih ljepota i bogatstva jezera koje obiluje raznovrsnošću ptica i riba, članak sadrži servisne informacije i preporuke za turiste o Virpazaru, poput toga gdje mogu iznajmiti brodić za vožnju jezerom i sl.

Poslednji u nizu članaka koji je ovaj slovenački novinar napisao kao rezultat studijske posjete posvećen je Svetom Stefanu koji „uvijek iznova oduševljava“.

Članak naslovljen „Zeleni prestiž crnogorskog ostrva“ objavljen je u oktobarskom izdanju magazina „Moj mali svet“ i opisuje ljepote ovog, po riječima autora „ nekad ribarskog naselja, a sada luksuznog hotela, koji na najvećem mogućem nivou pruža usluge i najzahtjevnijim gostima iz svjetskog džet seta“.

Pored toga, na blogu Fabjana „TRAVEL or not“, novim informacijama i utiscima sa putovanja, je članak o Crnoj Gori http://if-poti.blogspot.com/2013/06/montenegro-crna-gora.html.

Kao rezultat studijske posjete u organizaciji NTOCG uz podršku lokalnih turističkih organizacija Žabljaka, Bara i Tivta, u pripremi je i šesti članak ovog novinara, posvećen ponudi sjevera i mostu na Đurđevića Tari, koji će, takođe doprinijeti promociji destinacije na tržištu Slovenije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Taj novinar piše propomotivne tekstove a To plaća a neka napiše o životu u Cg o platama, o uništenju rijeka, zagađenosti

Auh
Gost
Auh

Je li tako ti zamišljaš privlačenje turista Brnnjjj?

Bnjj
Gost
Bnjj

Ne nije sporno da moramo raditi marketing. Međutim ne treba domaći mediji da nas ubeđuju o Cg turizmu

Send this to a friend