Ekonomija

Od 1. jula jeftiniji pozivi iz fiksne ka mobilnoj mreži

Cijene telefonskih poziva iz fiksne mreže Crnogorskog Telekoma prema mobilnim mrežama u Crnoj Gori biće od 1. jula niže deset odsto, dok će prema drugim fiksnim mrežama biti snižene pet odsto, saopštila je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Na osnovu rezultata troškovnog modela, EKIP je Crnogorskom Telekomu naložio da od jula za telefonske pozive prema mobilnim mrežama u Crnoj Gori, tokom jakog saobraćaja, primijeni cijenu od 4,74 centa za minut, a za vrijeme slabog saobraćaja 3,21 cent po minutu.  Telefonski pozivi Telenora prema ostalim fiksnim mrežama koštaće 3,65 centi po minutu.

“Istim rješenjem Crnogorskom Telekomu je naloženo da snizi veleprodajne cijene mjesečne pretplate za ADSL pakete deset odsto. Donijeta su i rješenja kojima se Crnogorskom Telekomu, Telenoru i M:telu nalaže snižavanje veleprodajne cijene usluge završavanja poziva u sopstvenoj mobilnoj telefonskoj mreži 11,8 odsto”, saopštili su u EKIP-u.

Oni dodaju da će i cijene Crnogorskog Telekoma, Telenora, M:tela i Telemacha za veleprodajnu uslugu završavanjem poziva u sopstvenoj fiksnoj telefonskoj mreži biti niže 15,5 odsto.

“Rješenja o sniženju cijena elektronskih komunikacionih usluga EKIP je donio nakon sprovedenog postupka analize relevantnih tržišta, proglašenja operatora sa značajnom snagom na analiziranim relevantnim tržištima i prihvatanja rezultata troškovnih modela operatora”, navodi se u saopštenju.

U EKIP-u su zaključili da se sniženjem cijena veleprodajnih usluga stvaraju uslovi za sniženja cijena na maloprodajnom nivou i povećanje ekonomske dostupnosti elektronskih komunikacionih usluga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Super!

gojko sisa
Gost
gojko sisa

Vala nije skupo, 4 centa minut s fix na mob. Jes da niko ne ljubavi tako, ali, kad ti zatreba nekad,nije vala skupo. Te 4 centa niko ka kusur ni ne vrace.

milutin iz surd
Gost
milutin iz surd

kako nas ovi operatori deru s a cijenama,mislim da ni u švedsku nisu ovakve cijene,bruka

Posao
Gost
Posao

Zar jos koristi neko fiksni?sem ovi iz banke da dosadjuju za rate kredita:)

Prc cetnici
Gost
Prc cetnici

Hhahahaha taman

Send this to a friend