Ekonomija

Od danas kontrola preglasne muzike iz ugostiteljskih objekata

FOTO: Radio Jadran

Pravilnik kojim bi trebalo da se obezbjede preduslovi za prevazilaženje problema bukom od preglasne muzike iz ugostiteljskih objekata, počeće da se primjenjuje od danas, srijeda, 1. maja.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma podsjetili su, da su Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu, između ostalog, propisane odredbe koje se odnose na zaštitu od buke od elektroakustičkih i/ili akustičkih uređaja, kojim je definisana i uloga ovlašćenih organizacija akreditovanih za mjerenje buke, kojih u Crnoj Gori ima četiri.

“Zaštita od buke je u isključivoj nadležnosti lokalne samouprave i u postupku sprovođenja inspekcijskog nadzora kod zaštite od buke posebnu ulogu imaju ovlašćeni organi lokalne uprave – komunalna ili lokalna turistička inspekcija, zavisno od sistematizacije i organizacije rada, kao i komunalna policija koja obavlja mjerenje”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je Pravilnik izrađen u okviru nastojanja da se zakonskim i podzakonskim propisima obezbijede preduslovi za prevazilaženje dugogodišnjeg problema buke od preglasne muzike iz ugostiteljskih objekata.

Ministarstvo je, u cilju efikasnijeg eliminisanja, odnosno minimiziranja problema buke, izradilo uputstvo za provođenje zakonskih mjera i radnji za zaštitu od buke od elektrokustičkih i/ill akustičkih uređaja koje će biti objavljeno na sajtu tog Vladinog resora i upućeno lokalnim samoupravama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duka
Gost
Duka

U CG možda ali možda postoji ukupno 10 ljudi koji znaju da rukuju SPL metrom. Samo banana sudstvo može presuditi u korist države kad je nestručno lice rukovalo uređajem za koji nema sertifikat.

Turbo Supra
Gost
Turbo Supra

Ajde dodjite u Risan na ljeto u sankove tipa River i zatvorite ga. Imate li hrabrosti.. eee drzave i zakona

Nk-a
Gost
Nk-a

Evo mi u NK vec 10 godina mucimo muku sa bukom iz lokala u centru grada. Toliko je bila jaka buka da nismo mogli spavati do dva sata iza ponoci…ovo je bilo vise nemoguce izdrzati. Nadamo se da ce novi nacelnik ovo sprovesti u djelo!

Prešo
Gost
Prešo

Poštovani,
Onog momenta kada nadležnost predje u Upravi Policije da kontroliše buku biti će rezultata.
Do tada molim gradjane koji su kao ja direktno ugroženi od jačine buke, da se ne nadaju boljitku.

eto
Gost
eto

Prvo će biti neophodno utvrditi da li je ”donator” DPS-a ili aktivista ili tajkun koji je zahvaljujući političkim vezama sa DPS prestao da se grebe za cigare i zgrnuo milione.Kada se to utvrdi onda mjerenje buke.

Toni
Gost
Toni

Ajde više je vrijeme. Ođe se sve svodi na čobansku zabavu, kao da su na guvnu u sred sela, pa muzika trešti sa svakog ćoška koliko kože.

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Cirkus APARATI ZA BUKU gostuju u CG. Koja je to šarena laža. To su u PG odavno imali i nikada nikome ne uspješe izmjeriti. NITI ZNAJU NITI HOĆE.

Animus
Gost
Animus

Ajde da vidim ko ce u kotorski Cezare regulisati buku :))) Komsiji iznad lokala poskakuju case i tanjiri na stolu, jer se moze gazdama lokala, poltronima i produzenim rukama kotorskog DPS-a, godinama unazad.

Nikoyny
Gost
Nikoyny

Ovo je nemoguce da je istinito, jel ovo samo vazi za podgoricu?

freeman
Gost
freeman

Da je srece ovo bi bilo stalno, ne od danas…

Send this to a friend