Ekonomija

Od sjutra gorivo još jeftinije

Ilustracija

U Crnoj Gori od sjutra će biti jeftinije sve vrste goriva, u izosu od tri do šest centi po litru, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera BMB 98 biće jeftiniji tri centa i koštaće 1,28 eura, dok će eursuper BMB 95 pojeftiniti četiri centa po litru i koštaće 1,24 eura.

Najviše će pojeftiniti eurodizel i to šest centi, pa će građani litar plaćati 1,20 eura.

Litar lož ulja koštaće 1,18 eura, što je pet centi manje nego do sad.

“Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 24. decembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 25.decembra 2018. godine”, kazali su u Ministarstvu ekonomije.

Ovo je treće pojeftinjenje svih vrsta goriva u Crnoj Gori za mjesec i po dana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veso
Gost
Veso

A sto je u Lakovic poskupjelo povrce? Sto je poskupjela riba iz konzerve? Niko ne komentarise Lakovic skuplji 30-50 centi na sve proizvode? Nije to zbog goriva ne. Vise im je preko mjere da ne kazem nesto drugo koliko su profita izgubili pa sad oce to da vrate pa udri po nejaci koja mora platit i tako i tako.

Opel dvojka
Gost
Opel dvojka

Kakve su ovo fore? Poskupljujte gorivo, ne sprdajte se!

Đuro
Gost
Đuro

Nekoliko centi a na berzu nekoliko dolara Makroni dabog da vam sudio onaj gore a oće vjeruj mi….Čitaj svi isti svi Makroni čtite BOGATE A NA SIROTINJI SE BOGATE dokle mili Joko a ….

No name
Gost
No name

Mene nesto strah 🙂

golupcic
Gost
golupcic

Da nece izbori kakvi pa ovome ogranicenom narodu da zamazu oči.

Veso
Gost
Veso

Oce i to u Tuzi.

Bane
Gost
Bane

Dobro je inace ocasmo ka francuzi zvek napravit po crnoj gori

E he hej
Gost
E he hej

Jos jeftinije???? Pa nema smisla stvarno.

Милојко
Gost
Милојко

А шта ћемо за нас сиротињу те вози наПлин?

Iki
Gost
Iki

Sprdaju se sa nama, najskuplje gorivo u Evropi placamo! Iiiiiip narode!

Janko
Gost
Janko

168 din, pozz

Juznoafrikanac
Gost
Juznoafrikanac

Otkako je CG samostalna država meni je plata skočila tačno5puta…imo sam 300e sad imam 1500e..kod privatnika radim..jedino što je u kovertu razlika a onih 300e je na banku ko i prije…konačno mogu da putujem dje hoću i radim …zato živio Milo i nezavisnost… i otkako putujem a vidio sam preko 50zemalja nidje nije ljepše niti se bolje živi no u… Više »

realno
Gost
realno

hahahaha

sjasi pa uzjasi
Gost
sjasi pa uzjasi

koliko mogu da vidim nemas ti prika ni tih 300e. zivio ti meni.

maks
Gost
maks

da ima nebi visio na portal ka mi siromasi., no glumi

Osa
Gost
Osa

Prepali se francuske revolucije… A ne sjekirajte se – neće ovaj narod na ulice da nam po bubreg uzmete da bi popunili budžet….

New York
Gost
New York

Evo u NY jutros litar oko 0.7$ .

vlado
Gost
vlado

ko ce odit do tamo da puni

Veso
Gost
Veso

A bio je nekad i 5 centi za galon (sto je vise od litra) dok nisu naduvali inflaciju pa sad moraju da kontrolisu svjetske naftne rezerve da ne bi doslo do opsteg kolapsa. Fina li ti je ta Amerika, odlican primjer za kako ne treba.

Grey
Gost
Grey

Pritisak SDP-a je izgledao urodio plodom.

Poglavnik
Gost
Poglavnik

Samo spustajte malo nam je guzvi. Umjesto da dignete na 1,5 da mozemo disati

Prč
Gost
Prč

Za 19. Decembar u Pg gorivo 90 centi

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Pogledaj kakvih sve ljudi ima po prici bi se reklo da su nam plate min 1000e o cemu vi pricate 10e 8litara dizela po prici bi se reklo da je 90c zbog toga smo i tu dje jesmo…Zivimo kao u doba jure.

nikonista
Gost
nikonista

Ne valja kad dignete ,a jos manje kad spustite,jer nas niste naucili na dobro 😁znaci ,ima da nam hleb dodje na 1e ,zato kazem ovo na dobro izaci nece …ooo Isuse Josefe i Marijo,sto nas nadje od dobrote nase vlade 😁😁nedo Bog nikom 😄😄😁

Trol
Gost
Trol

Hvala Vladi Crne Gore, DPS-u i naravno Gospodaru Đukanoviću. E Viva!!!

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

I ako si Trol E VIVA za najboljeg medju nama. Zivio Milo i vladao jos makar 30 godina

Lipovo
Gost
Lipovo

Ne ulazi se u Evropu sa ,,žutim prslucima”!

Tramp
Gost
Tramp

“još jeftinije” kako je ovo bilo zvucno rekoh ide i do 50 centi dolje,a ono 3 centa,a digli ga za 20 centi u zadnje pola godine.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

u bijednim zemljama dje se radi za 200 300 e sve preko euro je bruka i sramota

mimo
Gost
mimo

Kakve to veze ima? Garantujem da samo u mobilnim telefonim ti isti imaju vise od 200-300 eura, pa se niko ne buni kad na trziste izadje novi iphone, samsung i sl. I svi po 2 telefona, kablovska, opticki internet… Ne velim da je to luksuz, ali ponedje se moze i pjeske, ne mora se autom po hljeb.

blazo
Gost
blazo

tsman tako, a ovi sto se majvise bune danas su podrzavali rezim sloba mila i momira kad smo dobijali 30l mjesecno na bonove

milo
Gost
milo

sa tolikim platama ni auto ne trebaju da imaju

Crnogorci
Gost
Crnogorci

Sramota, pa dokle više sa pojeftinjenjima goriva, ima li građana da se pobune!

bakardin
Gost
bakardin

pustite meda i pored meda daj da se nesto radi .a ne sva omladina polako napusta svoju zemlju . .i odlazi vaniii . . .lijepo je ali nije blagostanje . . . .obrnimo se zivotu ane ko je ko odaKLE I KOME PRIPADA . . MANIMO SE TOGA DAJ VISE DA NAM DRZAVA OTVORI KAKVU FABRIKU A NE SVE JE… Više »

Sova
Gost
Sova

Molim te da nam kažeš ko bi pokrivao gubitke te fabrike? Fabrika celuloze i papira u Beranama je pravila veći dug nego što je bio fond za plate. Više se isplatilo da radnici ne prilaze fabrici, nego da dolaze na posao. Nema toga više. Kupi akcije Koka Kole i bićeš i ti vlasnik fabrike. Nema drugog načina.

sjasi pa uzjasi
Gost
sjasi pa uzjasi

iskreno uvijek pojeftinjenje znaci, ali kad pogledas i ovo je visoka cijena.

Niko
Gost
Niko

Nista se ne radujte, vidjecete posle nove god kad ga nafilaju 30centi gore😂

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Tebi je glava nafilovana negativnim mislima i energijom i onda ti nista ne valja. Malo pozitivnih misli i radisti nije na odmet. Uzmi neki antidepresiv ili preseli nedje dje je bolje da ne budes toliko tuzan

mimo
Gost
mimo

Druze, ako znas sto ce bit u buducnosti, ti ulozi sve sto imas u gorivo, pa ga prodaj kad poskupi (ili makar ne kupuj skupo)… Ovako na pricu, ne valja ti to…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

E što je ova muka. Kad povećaju ne valja, kad smanje opet ne valja. Eto je u Srbiji dizel 1,43 pa sjede doma.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bravo za komentar,a nemoš pojedinim ugodit..

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Čim je Medo u zatvor sve ide na bolje…

101
Gost
101

Da ne bi francuza ne bi nam ni gorivo bilo jeftinije

titogradjanin
Gost
titogradjanin

Evo još jedno pojeftinjenje u 15 dana a taksisti u Podgoricu i dalje voze po 0.55 centi.E ova cijena nafte je bila i prije 3 godine kad je kilometar voznje kostao 0.40 centi.E sad niko od njih taksista nije ugrozen!A ako poskupi jos 5centi eto odma ce da dizu bune kako im se ne isplati da voze!Ajmo nadlezni u opstinu… Više »

Vele
Gost
Vele

Kukate kako je km 0.55 a sto bi druze da zivis u Kotor dje je 1 euro kilometar ? Voda i kanalizacija najskuplja u regionu 1,20 kubik, a o robi i hrani da ti ne pisem.

titogradjanin
Gost
titogradjanin

Druze Vele ako sad sretnes jedno taxi vozilo od Mua do Dobrote ja ti platim voznju!😂Ne mozes poredit Ko i Pg po saobracaju zato ti je 1€ kilometar!

Taksista
Gost
Taksista

Prijatelju titogradski,jedan besplatan savjet za tebe,ono sta ti je skupo ti nemoj da koristis.Nije taxi hleb,pa da moras da ga imas svaki dan.Zato lijepo gledas svoja posla i svoj budzet,pa se na osnovu toga ”siri”.Toliko

titogradjanin
Gost
titogradjanin

Prijatelju taksista ne mora da se ije ni leb svaki dan!No velim da je 0.55 centi kilometar za podgoricu previse jer kad se napravi kolona u saobracaju i ide se kao na jaja taj kilometar nije vise toliko centi nego duplo vise!Taximetri ne broje kilometre samo nego i vrijeme provedeno u voznji!Svi cemo platiti 55centi po kilometru ako i jednome… Više »

Taksista
Gost
Taksista

Prijatelju titogradski,ja ti opet kazem,taxi je nesto sto ne moras da koristis,ako ti je skupo,a hranu moras,pa bilo to hleb,krompir,makarone……….koliko god da kosta.I naravno da osim kilometra,taximetar kuca i stajanje u mjestu i to 15 centi po minuti.Budi malo realan,pa razmisli zbog cega je to tako.

Boris
Gost
Boris

Povecajte ove plate vise! sto ste se uvatili za ovo gorivo!?

Dzuka
Gost
Dzuka

Meni je povecana u zadnjih deset godina 150%. Kad sam poceo da radim bila mi je 350€, sad je skoro 900€ i to radim za drzavnu firmu. Ko kaze da mu nije u zadnjih 10-15 godina makar duplo porasla – laze

Hello
Gost
Hello

Hahahahah.. Ovo da ne bismo izasli na ulice kao francuzi.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Pa izadji junace, setaj samo nemoj rusiti jer ces onda prosetati do Meda u Spuz. Samo prvo na Kosovo i Hrvatsku da braci pomognes.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

U Juznoafrickoj republici, poskupi gorivo 1 cent, ali 1cent,sav narod izadje na ulice, i nadje se jedan pametniji od ostalih (Crnogorac naravno) da bas taj dan hoce da natoci gorivo, 10metara prije pumpe sačeka ga tip sa puškom i samo mu je rekao nalijevo krug. Sjutra dan je vraćeno na staru cijenu. A kod nas da poskupi 1€ rekli bi,… Više »

Mario
Gost
Mario

Brate Katunjaninu,sipao sam dizel u kamion prije 20 dana u Luxemburg,litar 1,17 centi(kod nsas je bio 1.30)ali tamo su radnicke plate 2.000 eura,a kod nas 300 eura,no i ovo pojeftinjenje”od koga nam je,dobro je”,bolje da se potavimo da nas ne “iztamburaju”onaj Radijator i njegove “gorile”.

Sova
Gost
Sova

Koje, bre, radničke plate? Da tamo ne peru pare velike kompanije, djaola bi imali i pola toga. Lako im se razbacivat, kad su tamo registrovane kompanije koje vrijede više hiljada milijardi. Lako je onda zadovoljiti 600.000 stanovnika. Google i ostali plaćaju simboličan porez, ali njima dosta.

Send this to a friend