Ekonomija

Od sjutra jeftiniji roming, pročitajte koliko

Od sjutra, 1.jula, počinje sa primjenom sljedeća faza snižavanja cijena usluga u zemljama Zapadnog Balkana, što podrazumijeva smanjenje cijene dolaznih poziva u romingu za korisnike svih operatora u Crnoj Gori, koja sada može iznositi maksimalno 3,03 centa/min sa uračunatim PDV-om.

“Osim cijene dolaznih poziva, smanjuju se i cijene usluge prenosa podataka u romingu koje će iznositi maksimalno 1,91 cent/MB za korisnike Crnogorskog Telekoma, 1,96 centi/MB za korisnike Telenora, odnosno od 1,82 centa/MB do 21,78 centi/MB, u zavisnosti od korisničkog paketa koji se koristi, za korisnike Mtela. Cijene ostalih regulisanih maloprodajnih roming usluga u državama Zapadnog Balkana (usluge odlaznih poziva i SMS) će ostati nepromijenjene u odnosu na trenutno važeće cijene”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Navedene cijene će važiti do 1. jula 2021. godine, kada će se roming usluge za korisnike u državama Zapadnog Balkana, naplaćivati identično kao kada je korisnik rominga u svojoj matičnoj mreži (tzv. “Roaming Like at Home” – RLAH režim naplate).

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
LogicnovesaRikiNagualrealist
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vesa
Gost
vesa

Odlična vijest. Sve su to koraci(iza kojih je veliki rad) koji nas približavaju EU.

Riki
Gost
Riki

Nekad radio kod njih. Telekomunikacijone firme su najveći pljačkaši naroda, koji se ne mogu izkontrolisati. Nude ti 200-300 TV kanala koji ništa ne valjaju, nijesu prevedeni, emisije koje su snimljene prije više godina, impulsi za mobilne telefone se ne mogu izkontrolisat, ni internet nije brz s obzirom koliko ga plaćamo, uslovljavaju te da ako oćeš ovo moraš da uzmeš i… Više »

Nagual
Gost
Nagual

Kad zoveš iz druge države regiona u CG plaćaš 3 centa.. kad su u CG i zoveš nekog u svoju sopstvenu mrežu plaćaš 18 centi… Ko je ođe lud?

Logicno
Gost
Logicno

To su dolazni pozivi 3 centa

realist
Gost
realist

1GB izadje 20 € … Bez ukidanja rominga nema nam srece.

Send this to a friend