Ekonomija

Od turizma ove godine 1,1 milijarda eura

Damir Davidović

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović kazao je da misli da će ukupni prihodi od turizma do kraja godine biti između 1,1 i 1,15 milijardi eura.

“Evidentiramo rast prihoda do 13 odsto i vjerujem da ćemo do kraja godine imati dva i po miliona turista, odnosno 300.000 turista više nego lani i da ćemo imati 14 miliona noćenja”, rekao je Davidović RTCG.

Naveo je da je u prethodnoj nedjelji naplaćeno milion eura više od boravišne takse nego u istom periodu prošle godine.

“Vjerujem da će na kraju ove godine rezultat biti osam ili devet miliona eura”, kazao je Davidović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

😂😂😂😂😂italija prije pet godina 120 milijardi od turizma. 😂😂😂😂😂😂

Sanja
Gost
Sanja

Neznalica

pgcgpg
Gost
pgcgpg

Pitanje je kome milijarda…od poreza nece…u dzep vlasnicima apartmana koji su cesto stranci. vlasnici aparmana koji su neregistrovani ili prijavljuju popunjenost 10% cijele sezone..vlasnici eltnih hotela koji placaju 7 posto pdv…a mi boranija 21 posto. Ako je drzava uzela 10 dio dobro je…Do prosle god na Jazu nisi mogao kupiti cigarete sa akciznom markicom CG. Pola od ovoga ce da… Više »

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Milijardu u budzet ili milijardu vlasnicima hotela???

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

ihaaa ljepote bit ce za plate demokratama i uri, bit ce za gorivo toboz drzavnim sluzbenicima i potrckovima, bit ce za fiktivne fakture, bit ce za razne prevare i malverzacije samo nece bit za nastavak auto puta itd.. jer ga i ne planiraju naredne 4 godine. jos ne znaju kuda im tacno prolazi matesevo boljari jos nikom centa nisu isplatili… Više »

Vicko
Gost
Vicko

Došao tako penzioner kod doktora I kaže kako svi njegovi vršnjaci imaju često seks a on jednom u 15 dana. Kaže doktor: To je lako riješivo, lažite i Vi!

Velizar
Gost
Velizar

Kako vas nije sramota vise. Ostavite turizam nekome ko zna nesto o tome a ne vi uhljebi opste prakse

BosaNova
Gost
BosaNova

Tacno objasnite kome ide taj prihod, sta nas briga ako je neki hotelijer zaradio vise ili manje? Objasnite vi nama kolika je tu zarada budzeta? Ako je ukupni prihod milijardu znaci budzet je prihodovao oko 100 miliona za cijelu god. Ni ministar ni sekretar nemaju ni dan iskustva rada u turizmu pa se gadjaju obojica sa nekim uopstenim cifrarema da… Više »

LSCG
Gost
LSCG

Iznimno simpatican covjek 😂

KADA
Gost
KADA

Ako je istina ovo sto pricas ,zbog cega Drzava prodaje kratkorocne hartije od vrijednosti ako je priliv od turizma premasio procjene budzetom ,
Sto se zaduzujemo 500 mil isto se rade rebalansi budzeta ako je ovo tacno. ODGOVORI NAM NEUKIM GRADJANIMA . Koje statisticke podatke koristis i za koga su ove informacije namijenjene

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Sve ce to Milo u dzep ! 🤣

KADA
Gost
KADA

Druze Damire ,ti MISLIS da ce 1.1 mil biti prihod od turima . TU JE KRAJ TVOJE IZJAVE. P a kakva si ti odgovorna osoba koja prima platu iz bidzeta koji ja svaki mjesec punim . Kakva proizvoljna informacija. Sagledavam tvoju izjavu,ako je prenesena u originalu ,i dolazim do zakljucka,KAKVA IZJAVA TAKAV I TURIZAM .

Radević
Gost
Radević

Pa đe su te pare? Od toga vam poklanjaju stanove? Svi radimo za vas uhljebe.

Aldijana
Gost
Aldijana

Pa mi za jednu turističku sezonu zaradimo da isplatimo autoput. Ako je ovo istina, onda nema rwzloga za brigu oko isplaćivanja autoputa.

mrgud
Gost
mrgud

ima radnika koji i dalje rade za 190 e lijepo africke plate

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Gluposti. Lažite maštovitije botovi. Providne laži tjeraju birače od sebe. Ne nego 35 centi čuo sam jedan lik ima platu. Zapravo 20 centi neto plata. Nije mu rasla plata od 1993.

mrgud
Gost
mrgud

zamislite ove sprdnje sa nama gradjanima bice debelih zarada ali samo za njih a za nas sirotinju nista kao i do sad e moj narode kuda idemo i dokle

Joj boli me
Gost
Joj boli me

Oce li biti para za bolnicu u Bd ????

Jeste, da
Gost
Jeste, da

Oće, kako neće?! Tih mrčenih 50 miliona, da je napucaju najstrašnije, neće se ni poznat kad čupnu s milijarde. Računaj da ti je to završeno.

Prc CG
Gost
Prc CG

Damir efendija misli,zamislite ljudi sto se piše i čije se izjave plasiraju preko ovog portala.Zakljucno sa sezonom 2034 dobit od turizma mislim da ce biti 7-9 milijardi po godini,koja smijurija od države kako se sprdaju sa nama.

Nenad
Gost
Nenad

Eto para za bulevar od 6 traka od ulcinja do herceg novog..ispod 6 ako ocemo normalno ljeti da se vozimo normalno i da rasteretimo saobracaj nista…jer rastom broja turista svake god necemo imat dje da stanemo:)

Komsija
Gost
Komsija

Kazao je da “misli”??????
Sto je ovo majko presveta.

Bnjj
Gost
Bnjj

Laž i da je istina radnici rade za 300e

Beogradjanka
Gost
Beogradjanka

Shodno obrazovanju i kulturi . I to je suviše.

AmanSvetiStefan
Gost
AmanSvetiStefan

Meni je plata preko 800€
jako sam zadovoljan

Bnjj
Gost
Bnjj

Ti si manjina tvoje druge kolege rade za 250e evo ovo obezbeđenje što te čuva

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Koliko nam još fali?

Zubo
Gost
Zubo

Kakav expert. Blagoš raji šnjim. Mora da mu je plata dosta izviše prosjeka. Ali zato sabira stotine miliona. Wall street plače za njim

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Ja ti sve vjerujem damire efendio.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Eto vam navodna propast sezone. Zarada veća nego rekordne 2018.

Milioner
Gost
Milioner

Tačno ćemo se pomamit od ovolikih paretina. Mislim, vjerujem, što da ne vjerujem.

Send this to a friend