Ekonomija

Odbijen zahtjev SDP-a za odlaganje rasprave o Obodu

Odbornica SDP-a na Cetinju Vesna Tomanović, poručila je da SDP u srijedu podnio inicijativu za odlaganje današnje sjednice ili, eventualno, odlaganje raprave o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o dugoročnom zakupu nepokretnosti na prostoru Gornjeg Oboda.

Uprkos zahtjevu, za odlaganje sjednice, Skupština Prijestonice dala je zeleno svijetlo za davanje nepokretnosti Oboda u zakup.

“Cijenili smo da, nakon što je materijal na gotovo 80 strana stigao manje od dva dana prije početka sjednice, raspravu o ovoj izuzetno važnoj investiciji treba odložiti za narednu nedjelju, kako bi se svi odbornici, i vlasti i opozicije, kvalitetno informisali o svim stavkama Ugovora i potencijalnim benefitima i rizicima za Prijestonicu i sve njene građane”, navela je ona.

Prema njenim riječima, SDP je vodio kampanju za kupovinu imovine Gornjeg Oboda cijeneći da ovaj prostor predstavlja značajan potencijal za investicije i razvoj grada.

“U tom kontekstu podržavamo sve što može dovesti do investicija, ali imamo rezerve u odnosu na tekst Ugovora koji nijesmo mogli praktično ni pročitati za ovako kratko vrijeme. Morate razumjeti naše rezerve nakon MACCOC-a i drugih nerealizovanih obećanja i potrebu da na valjan način analiziramo sve aspekte dostavljenog materijala. U tom smislu još jednom vas pozivam da podržite odlaganje ove tačke dnevnog reda za narednu nedjelju, kako bi bez bilo kakve žurbe na valjan i kvalitetan način analizirali sve aspekte ove investicije i moguće, zajednički je podržali. Zakazivanje ove sjednice po hitnom postupku nije bilo potrebno i nije u skladu sa značajem ove investicije za Cetinje i sve naše sugrađane. Napominjem da ukoliko ne dođe do odlaganja ove tačke dnevnog reda predstavnici SDP-a neće učestvovati u daljem radu”, naglasila je ona.

Send this to a friend