Ekonomija

Odbor za ekonomiju u četvrtak zakazuje raspravu o predlogu ovogodišnjeg budžeta

Vladimir Joković

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimir Joković kazao je Dnevnim novinama da će sljedećeg četvrtka zakazati datum sjednice na kojoj će se raspravljati o predlogu ovogodišnjeg budžeta, vrijednog 2,46 milijardi eura.

Ukoliko članovi Odbora većinom glasova podrže budžet, poslanici će o njemu dati konačnu riječ na plenarnom zasijedanju.

“Sljedeće nedjelje u četvrtak zakazaćemo Odbor za ekonomiju, gdje ćemo dogovoriti datum održavanja sjednice povodom predloga Zakona o budžetu. Vjerujem da ćemo u četvrtak imati okvirno vrijeme. To će zavisiti i od dogovora sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, ali plenarno zasijedanje ni u kom slučaju ne smije da zavisi, već Odbor mora da završi svoj dio posla”, istakao je Joković.

Vlada je ispoštovala rok i 31. marta predložila budžet za ovu godinu.

Izvorni prihodi, kako su naveli u Vladi, iznose 1,88 milijardi eura, dok je planirano 2,02 milijarde izdataka.

Tekuća budžetska stedstva projektovana su na 1,82 milijarde eura, dok je za kapitalni budžet opredijeljeno 203,5 miliona.

Predsjednik Odbora za ekonomiju kazao je Dnevnim novinama da o budžetu žele da raspravljaju i predstavnici nVo sektora i budžetski potrošači.

“Jedna sjednica će biti sa onima koji su zainteresovani, dok će na drugoj biti predstavnici Ministarstva finansija. Imamo puno inicijativa. Moraju i druge potrošačke jedinice da se izjasne oko toga i u razumnom roku ćemo zakazati sjednicu Odbora”, istakao je Joković.

Prema njegovim riječima, još je rano govoriti hoće li njegova partija SNP podržati predloženi budžet.

“U ovom trenuku se ne bih mogao o tome izjasniti, ali bi me radovalo da ovo bude najbolji budžet i da sav novac bude utrošen gdje je planirano. O privremenom finansiranju ne bih razmišljao i vjeruj em da će budžet biti usvojen sa manjim izmjenama”, rekao je Joković.

Jedina prepreka, kako je zaključio, može biti DF, koji je usvajanje uslovio izglasavanjem tužilačkih zakona i promjenom Vrhovnog državnog tužilaštva

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PeroNK
Gost
PeroNK

HAHAHAHAHAn , Joko Patila, expert!

Send this to a friend