Ekonomija

Odupri se: Kažite NE nepoštenju

Pokret Odupri se-97000 objavio je proglas u kome insistiraju da 1.maj bude praznik svih radnica i radnika, da bude neradan i za zaposlene u realnom sektoru jer, kako su istakli, nije pošteno da je ovo praznik samo za zaposlene u javnom sektoru.

“Nije pošteno da trgujemo nedjeljom i praznicima i da nas u marketima poslužuju obespravljene radnice i radnici. I oni imaju prava na slobodne nedjelje i praznike i vrijeme sa porodicom. Budimo solidarni sa njima, to je pošteno”, navode u pokretu.

Dodaju da nije pošteno da se radnička prava tretiraju kao biznis barijere.

“Nije pošteno da se odnos poslodavac-radnik gradi na strahu umjesto na socijalnom dijalogu. Pošteno je imati kolektivni ugovor jer on podrazumijeva poštovanje radnika kao važnog faktora u ekonomiji svakog društva i uvažava njegovu partnersku poziciju u svijetu rada. Nije pošteno decenijama živjeti u dužničkom ropstvu. Nije pošeno državi socijalne pravde reći svome djetetu nemam da te školujem, pošaljem u školu prirode, na kurs jezika, da treniraš”, ističu oni.

Kako su naglasili, nije pošteno da smo mi građanke i građani ekonomski potpuno zavisni i time neslobodni u nezavisnoj Crnoj Gori, jer samo nezavisan građanin je garant i nezavisnosti države.

“Nije pošteno da minimalna zarada bude 193 eura. Nije pošteno da bude ni 222 eura. Pošteno je da bude makar u iznosu minimalnog dijela mjesečne potrošačke korpe koji se odnosi samo na hranu i bezalkoholna pića – 270 eura. Nije pošteno da strepimo od siromaštva koje nas čeka u trećem životnom dobu. Nije pošteno da se ne rasvjetljavaju ubistva i napadi na novinare i tako svi mi držimo zatamničeni i u strahu, a da novinari u Crnoj Gori žive i rade osjećajući se kao glineni golubovi”, kazali su u pokretu Odupri se.

Nije pošteno, navode, da državom upravljaju oni koji su varali i krali na izborima.

“Nije pošteno da se zakoni selektivno primjenjuju. Nije pošteno da tužilaštvo nije u službi građana, Ustava, zakona i države. Nije pošteno okupirati Javni servis i ispirati mozak Crnoj Gori. Nije pošteno ćutati, trpjeti! Pošteno je boriti se za bolje i pravednije društvo, za pravdu za sve, pobuniti se, dići glas, uspraviti se u ime budućnosti naše djece i naše države. Zato #ODUPRISE nepoštenju svim bićem i snagom, beskompromisno”, poručuju u pokretu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Nista nije posteno ovdje.ova drzava pociva na prevari.vlast hitno mijenjati.

PosmatracMne
Gost
PosmatracMne

A sto ovi odupiraci pominju rad necdjeljom kad je to zakonom vec regulisano, njima je bitno nabrajanjre online samo da nrsto prgovorr….

Jež
Gost
Jež

Spavate li u tivatskoj krstionici, što ve nema odavno?

Prč
Gost
Prč

Sve je ovo tacno samo fali jos jedna tabla a to je odupri se

Titograd
Gost
Titograd

A što na ovo kažu majke?

Daka
Gost
Daka

Ovi još postoje?

RepublikaSumska
Gost
RepublikaSumska

Nije posteno lincovati i fizicki ugrozavati novinara Sofranca samo zbog objektivnog izvjestavanja!

Nije posteno maltretirati novinara Radoncica samo zbog toga sto je u sukobu s medijskom mafijaskom hobotnicom “nezavisnog dnevnika”!

Kad ces ovo osuditi Dzemale Perovicu?

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Produkt DPS..”Salama&Sendvič”.. Kad će biti supica i krompirići za tebe ili nema ovaj mjesec?..

Jež
Gost
Jež

Prošetaj ti, do krstionice u Tiftu, ako si se zaželio egzotične hrane: sendviča sa slaninicom i svježih prvomajskih čvarčića….naklopaj se!

mojsilović
Gost
mojsilović

Tako je! Živjela socijalna pravda! Bez socijalne pravde neće biti mira!

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo za ovaj pokret

Send this to a friend